Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Pușcașul ieșean Iordache Dragomir, în mare formă la revenirea în competiții! Elevul lui Mihai Axinte l-a învins pe ungurul Sidi Peter în proba olimpică 3×40 de focuri cu nou record național

  • octombrie 01, 2020
  • Narcis Pohoata

Trăgătorii de la Clubul Sportiv Universitar Politehnica Iași au revenit în competiții cu rezultate foarte bune, obținând mai multe medalii la Campionatele Naționale pentru juniori, tineret și seniori desfășurate la București, în luna septembrie.

Îmbucurător este faptul că pușcașul Iordache Dragomir, sportiv pregătit de Mihai Axinte, una dintre speranțele Iașiului pentru o calificare la Olimpiada de la Tokyo, a arătat o formă foarte bună.

Sportivul ieșean a cucerit cinci medalii de aur și una de argint, două titluri fiind obținute la seniori. Elevul lui Mihai Axinte l-a învins în finala probei olimpice de 3×40 de focuri pe ungurul Sidi Peter, sportiv legitimat la clubul Steaua, al doilea aur fiind obțnut la 60 de focuri culcat, probă neolimpică. De asemenea, Iordache Dragomir a luat trei medalii de aur la tineret, dar și un argint.

”La tineret, Iordache Dragomir a dominat copios aceste competiții, câștigând trei din cele patru probe în care a concurat, la a patra clasându-se pe locul 2. El a reușit, de asemenea, rezultate foarte bune și la seniori. A câștigat titlul de campion național în proba olimpică de 3×40, dar și la 60 de focuri culcat, probă neolimpică. La 3×40 a reușit să-l învingă chiar pe unul dintre calificații la Olimpiadă ai Ungariei, Sidi Peter, pe care l-a legitimat clubul Steaua. Acesta este unul dintre cei mai buni trăgători din lume, cu foarte multe participări la competiții internaționale de mare valoare, fiind chiar recordman mondial la proba de 60 de focuri aer comprimat. Sportivul nostru l-a învins la o distanță suficient de mare, stabilind chiar un record național, 461 de puncte, aproape de recordul european. Chiar dacă va fi foarte greu să se califice la Olimpiadă, nu putem renunța la aceasă șansă, vom lupta până în ultimul moment”, a declarat la Radio HIT antrenorul Mihai Axinte.

Elevii antrenorului emerit Mihai Axinte au obținut rezultate foarte bune și în concursul juniorilor. Vlad Rotariu, Tănasă Alexandru și Cosmin Roman au tras în probele de glonț, pe distanța de 50 de metri și au obținut la echipe toate locurile I, întorcându-se acasă cu patru medalii de aur. De asemenea, Vlad Rotariu a obținut o medalie de bronz la individual.

La pistol, Alexandru Saucă s-a clasat pe locul 1 la pistol liber seniori, iar Vlad Iacob a luat un aur și un bronz la juniori.

Ieșenii au obținut rezultate foarte bune și la Cupa României, astfel: 3 medalii de aur Ștefan Ciortan și 3 de argint Iordache Dragomir – pușcă, respectiv câte un aur Alexandru Saucă și Vlad Iacob la pistol.

Rezultatele complete la CN:

PUȘCĂ

Medalii de aur:

Seniori

Iordache, Ioviță, Axinte – 40 gen

Iordache – 3×40

Iordache, Ioviță, Axinte – 40 gen ech

Iordache – 60 f culcat

Tineret

Iordache – 3×40, 40 gen, 40 pic

Juniori

Tănasă, Rotariu, Roman – 3×40, 40 gen, 40 pic, 60 f culcat

Medalii de argint:

Seniori

Iordache, Ioviță, Axinte – 3×40, 3×40 echipe

Iordache – 40 gen, 40 pic

Tineret

Iordache – 60 f a.c. ind

Medalii de bronz

Seniori

Iordache, Ioviță, Ciortan – 40 pic

Iordache, Ioviță, Axinte – 40 pic, echipe, 60 f culcat echipe

Juniori

Rotariu – 3×40

PISTOL

Medalii de aur

Saucă Alexandru – pistol liber seniori

Vlad Iacob – pistol liber juniori

Medalie de bronz

Vlad Iacob – pistol liber juniori

Rezultatele complete la Cupa României:

PUȘCĂ

Medalii de aur

Ciortan Ștefan – 3×40, 40 gen, 4 pic

Medalii de argint

Iordache Dragomir – 3×40, 40 gen, 40 pic

Locul 4

Mihai Axinte – 3×40, 40 gen, 40 pic

Locul 5

Ioviță Adi – 30×40, 40 gen, 40 pic

PISTOL

Medalii de aur

Alexandru Saucă – pistol liber seniori

Vlad Iacob – pistol liber juniori

(Narcis POHOAȚĂ)