Radio Hit

Playlist

SCORPIONS - Send Me An Angel

Bastille - Quarter Past Midnight

R.KELLY - Ignition (rmx)

HIT play live

Green Arrow

Procurorul general interimar anunţă că un „10 August” poate apărea oricând

  • mai 16, 2019
  • Narcis Pohoata

Procurorul general Bogdan Licu a declarat, joi, că, în România, campania electorală mai durează un an şi şapte luni, astfel că un „10 August poate să apară oricând”.

Bogdan Licu a precizat că sunt anchetate toate evenimentele de la protestul din august 2018.

„Campania electorală mai durează în România un an şi şapte luni, astfel că un 10 August poate să apară oricând”, a declarat procurorul general interimar, întrebat despre informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora Parchetul Militar ar fi cerut Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca informaţii referitoare la instituţiile care s-au interesat în noaptea de 10 spre 11 august 2018 despre starea răniţilor dupa agresiunile de la mitingul din Piaţa Victoriei.

Parchetul General a anunţat că a extins urmărirea penală în dosarul privind protestul din 10 august 2018, fiind cercetată acţiunea jandarmilor de a evacua Piaţa Victoriei, în urma căreia ar fi fost vătămate drepturile protestatarilor. Procurorii spun că violenţa a fost nejustificată.

Şefii din Jandarmerie, Cătălin Sindile, Laurenţiu Cazan şi Sebastian Cucoş, au fost chemaţi pentru a fi informaţi cu privire la extinderea urmăririi penale in rem. Aceştia au fost puşi, de altfel, sub acuzare în acest dosar pe 21 septembrie 2018, fiind acuzaţi de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals. Alături de şefii din Jandarmerie a fost pus sub acuzare, la acel moment, şi secretarul de stat în MAI Dan Mihai Chirică.