Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Prima competiție sportivă organizată la Iași de la izbucnirea pandemiei. Masca sanitară, accesoriu obligatoriu pentru arcași

  • iulie 30, 2020
  • Narcis Pohoata

Poligonul de tir cu arcul din cartierul ieșean Alexandru cel Bun a găzduit în week-end Campionatul Național de tir arc pentru cadeți, juniori II și copii, prima competiție desfășurată la Iași de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

La startul întrecerii organizate de clubul CSM Iași s-au aliniat 47 de arcași de la 12 cluburi din țară, pentru toți sportivii acesta fiind primul test oficial după mai multe luni de pauză.

Pe lângă arc și săgeți, masca sanitară a fost un accesoriu obligatoriu în poligon pentru arcași, antrenori și oficiali. Toți cei prezenți în bază au fost nevoiți să poarte masca în permanență, doar arcașii făcând excepție pe linia de tragere.

Antrenorul ieșean Constantin Frai, cel care a organizat turneul, spune că întrecerea s-a derulat în niște condiții speciale, atipice, cu reguli stricte.

”Având bază sportivă și desfășurându-ne activitatea în aer liber, se poate spune că suntem privilegiați și am primit acceptul să organizăm această competiție. A fost foarte greu, pentru că a trebuit să respectăm regulile MTS, cu dezinfectanți, temperatură luată, sportivii au purtat în permanență mască în baza sportivă, doar pe linia de tragere o dădeau jos. Trăgeau, după care puneau masca înapoi. Destul de greu, ținnd cont de faptul că în zilele de competiție au fost peste 30 de grade Celsius. De asemenea, arcurile, săgețile au fost dezinfectate după fiecare tragere. În plus, pentru a putea respecta acea distanțare de doi metri, am împărțit concursul în mai multe etape, fiecare categorie de vârstă a tras separat, am înmulțit numărul de panouri pe teren, astfel că fiecare sportiv a tras singur pe linia de tragere, având doi metri distanță de următorul panou”, a declarat pentru Radio HIT antrenorul Constantin Frai, care a avut emoții în primul rând pentru sănătatea sportivilor participanți: ”Nu au fost probleme, toți sportivii, antrenorii, oficialii au fost sănătoși. Dar am avut mari emoții pentru că am fost gazda competiției și știind că vor veni sportivi de la Deva, Oradea, Petroșani, care au avut un drum lung, i-am sunat înainte pe antrenori și i-am rugat să nu oprească prin benzinării, să nu-i scape pe copii, pentru că nu se știe cine a fost pe acolo. Au înțeles cu toții și până la urmă mă bucur că am reușit să ducem la bun sfârșit această primă competiție”.

Trei medalii pentru arcașii ieșeni

Clubul CSM Iași a obținut trei medalii la acest prim concurs: bronz prin Timeea Frai la cadeți individual, argint la echipe mixte prin Timeea Frai și Vlad Ciocan (dublă legitimare CSM-ACS Black Arrow Belcești) și bronz la compound cadeți prin Alexandru Rareș (dublă legitimare CSM-CSS Unirea Iași).

”Se putea și mai bine, dar având în vedere condițiile de desfășurare noi am urmărit mai puțin rezultatele, ne-am dorit în primul rând ca toți copiii să termine competiția sănătoși. Eu personal am vrut să văd cum reușesc niște sportivi destul de mici ca vârstă să depășească acest moment greu, fiind primul concurs după o pauză de cinci luni. Dar per total a fost o competiție reușită, au fost rezultate bune, s-au tras și două-trei recorduri la categoria compound”, a completat antrenorul Constantin Frai.

Următoarea competiție pentru arcași și ultima din acest an va fi Campionatul Național pentru juniori mari și seniori de la Aninoasa, în perioada 12-14 septembrie. ”Ultima competiție din acest an e Campionatul Național de juniori mari și seniori de la Aninoasa, lângă Petroșani, în perioada 12-14 septembrie, dar nu știm ce se va întâmpla în țară până atunci. Crescând atât de mult numărul de cazuri ne putem aștepta la orice, inclusiv la o anulare. Dar noi ne pregătim în continuare, sunt sportivi și de la CSM, și de la CSS Unirea Iași care în luna august vor pleca în cantonamente pentru Campionatul Național”, a conchis Constantin Frai.

(Narcis POHOAȚĂ)