Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Poli supraviețuiește în furtună! Pe o ploaie torențială, echipa lui Mircea Rednic s-a impus pe teren propriu în fața Voluntariului, scor 2-1, după ce a revenit de la 0-1 și păstrează șanse de salvare

  • iulie 31, 2020
  • Narcis Pohoata

Iașiul lui Mircea Rednic continuă să spere la o salvare in extremis de la retrogradare. Sau măcar să-și conserve locul de baraj pe care se află acum, cu două etape înainte de finalul sezonului. După o evoluție lamentabilă în etapa trecută la Clinceni, Poli a arătat o altă față pe teren propriu cu FC Voluntari, mult schimbată în bine și a obținut o victorie muncită care o menține în cursa salvării.

În ciuda unei ploi torențiale care a căzut necontenit pe parcursul celor 90 de minute, meciul a fost viu, a avut ritm, iar ocaziile nu au lipsit la cele două porți.

Debutul a aparținut gazdelor, care și-au creat câteva ocazii bune de a marca în primele 11 minute. Luckassen a ratat de puțin ținta în minutele 3 și 5, Omoh l-a găsit la post pe Cojocaru în minutul 7, după care Popadiuc (11) a ratat incredibil din fața porții, trimițând peste poartă din poziție ideală.

După alte câteva oportunități la ambele porți, oaspeții au reușit deschiderea scorului, în minutul 30, Căpățână reluând superb în plasă de la marginea careului.

Iașiul a egalat cu trei minute înainte de pauză prin Cabral, cu destul noroc, șutul-centrare al acestuia din partea dreaptă fiind deviat în poartă de Vlad, la colțul lung.

Repriza a doua, derulată tot pe o ploaie mocănească, cu ruperi de nori, a fost la fel de animată.

După o ratare incredibilă a lui Popadiuc, în minutul 72, singur cu portarul, Iașiul a marcat golul victoriei două minute mai târziu prin Omoh, omul meciului. Atacantul Iașiului a combinat superb în partea stângă cu neobositul Luckassen și a înscris cu un șut plasat la colțul lung, aducând trei puncte uriașe gazdelor.

Poli a trăit periculos pe final, când Voluntariul a ratat câteva situații bune, cea mai clară avându-l în prim plan pe Țâră, al cărui șut a fost respins cu un reflex incredibil de portarul Axinte.

Victorie uriașă pentru Poli, care se desprinde la șase puncte de Chindia și la cinci de Dinamo și se apropie de Sepsi la doar două lungimi. Dacă la salvarea directă e greu să mai spere, Iașiul păstrează șanse mari să prindă măcar locul de baraj după acest succes, dar pentru a-și face calcule mai departe trebuie să treacă de Chindia, duminică, în Copou, în penultima etapă a sezonului.

De cealaltă parte, Voluntariul lui Teja rămâne pe locul 3 în play-out, cu 31 de puncte și se poate salva matematic de la retrogradare duminică, în cazul unui succes cu Dinamo.

(Narcis POHOAȚĂ)