Radio Hit

Playlist

Sia - I m Still Here

SCORPIONS - Send Me An Angel

Bastille - Quarter Past Midnight

HIT play live

Green Arrow

Poli Iași se poate salva de la retrogradare în proporție de sută la sută dacă va trece pe teren propriu de Hermannstadt Sibiu. Adrian Ambrosie: ”Va fi finala play-out-ului pentru noi”

  • mai 16, 2019
  • Narcis Pohoata

Poli Iași pare să fi depășit momentul critic care a atins apogeul la eșecul sever de la Botoșani. După acea înfrângere, elevii lui Flavius Stoican au înregistrat două remize în deplasare și o victorie pe teren propriu cu Dunărea și au motive să privească cu mai mult optimism finalul de sezon.

Iașiul ocupă locul 10 în clasamentul general și își poate asigura sută la sută liniștea pe final de sezon cu o victorie în meciul de pe teren propriu cu Hermannstadt Sibiu, programat sâmbătă, de la ora 15.00, în Copou. Dacă va învinge Sibiul și Dunărea nu va câștiga la Voluntari, Poli se va salva matematic de la retrogradare cu trei runde înainte de finalul stagiunii.

De cealaltă parte, echipa lui Vasile Miriuță traversează și ea o perioadă fastă, Hermannstadt având un singur eșec în ultimele cinci meciuri. După un start catastrofal de play-out, cu patru înfrângeri și un egal, Sibiul a dat semne de viață în ultima lună și a bifat trei egaluri și o victorie în ultimele cinci etape. Astfel, elevii lui Miriuță speră în continuare să se salveze, fiind la doar 3 puncte de locul salvator ocupat acum de FC Voluntari.

Președintele executiv al Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie, a subliniat importanța meciului cu nou-promovata Hermannstadt, punctând că duelul cu echipa lui Vasile Miriuță este ca o finală a play-out-ului.

”Este un meci foarte important pentru noi, se poate spune că este o finală a play-out-ului. Dacă batem, ne asigurăm liniștea pe final de sezon și ne îndepărtăm de locul de baraj. Ne putem asigura matematic menținerea în Liga I. Echipa nu a pierdut de trei jocuri și chiar i-am simțit pe jucători foarte motivați și implicați în ultima perioadă. Flavius Stoican va avea o sarcină foarte grea în aceste ultime meciuri să aleagă primul 11”, a declarat președintele executiv Adrian Ambrosie.

Un salariu restant va fi achitat înainte de meci

Jucătorii Iașiului au ajuns, miercuri, la două luni restanțe la salariu, dar oficialii din Copou au promis că până la ora partidei de sâmbătă elevii lui Stoican vor primi un salariu.

”Depunem toate eforturile pentru ca atmosfera să fie bună în acest final de campionat. Până la meci vom împrumuta bani și le vom achita un salariu jucătorilor, astfel încât să nu existe această presiune pe umerii lor”, a asigurat Ambrosie.

(Narcis POHOAȚĂ)