Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Poli Iași, mai mult în autocar decât pe teren! Căpitanul Cosmin Frăsinescu: ”Va fi o perioadă infernală! Autocarul o să fie prietenul nostru, nici nu prea o să apucăm să ne mai antrenăm”

  • iunie 13, 2020
  • Narcis Pohoata

Căpitanul Politehnicii Iași, Cosmin Frăsinescu, așteaptă cu interes reluarea campionatului și cataloghează următoarea perioadă de o lună și jumătate ca fiind infernală pentru echipa din Copou. Asta deoarece Poli Iași nu va avea niciun mijloc de săptămână liber, urmând să joace din trei în trei zile până la finalul campionatului. Experimentatul fundaș central al Politehnicii, 35 de ani, spune că ieșenii nici nu vor mai avea timp de antrenamente, petrecându-și timpul mai mult în autocar.

”Va fi o lună și jumătate infernală, cu meciuri din trei în trei zile, probabil autocarul o să fie prietenul nostru și nici nu prea o să apucăm să ne mai antrenăm. O să fie jocul, autocarul, te-ai dat jos, joci, te-ai urcat în autocar, ai plecat. Va fi ceva inedit și pentru noi, dar sperăm să ne adaptăm și să nu avem accidentați, să avem tot lotul valid. Trebuie să gândim cât mai bine această minicompetiție, ce a mai rămas din campionat, în așa fel încât să obținem maxim din ea”, a declarat căpitanul Cosmin Frăsinescu, care este convins că cine se va adapta mai rapid la noile condiții va avea câștig de cauză: ”Eu sper că vom rezista acestui ritm infernal. Trebuie să ne adaptăm acestei situații, trebuie să avem grijă mult mai mult de noi, la odihnă, la alimentație și e posibil chiar și așa să apară accidentări. E o competiție infernală. O lună și  jumătate să ții ritmul acesta e destul de greu. O să fie și căldurile, se pierd foarte multe resurse din organism, ritmul nu cred că va fi cum și l-ar dori unii. Toată competiția va avea de suferit, dar cine se va adapta mai repede va avea de câștigat”.

Greu fără amical

Căpitanul Politehnicii și-ar fi dorit măcar un meci amical înainte de reluarea campionatului, pentru ca echipa să-și intre în ritm și spune că jucătorii își vor da seama de nivelul la care se află în chiar primul meci oficial după întreruperea cauzată de pandemie, cel cu Viitorul. ”Este foarte dificil, pentru că nu am jucat nici măcar un meci amical. Am jucat doar între noi și emoțional cred că pornești competiția cu un minus să zic așa, pentru că nu îți cunoști nici măcar ritmul tău. Era bine să fi avut un meci înante de a debuta. La meciul cu Viitorul ne vom răspunde și noi la niște întrebări”.

Sepsi, o echipă de play-off în viziunea căpitanului Iașiului

Frăsinescu avertizează că Sepsi Sf. Gheorghe, adversarul ieșenilor din semifinalele Cupei României, este o echipă puternică, de play-off, în niciun caz de play-out. ”Cu Sepsi am jucat în ultimul timp și au avut un ritm destul de bun. Stilul de joc al Botoșaniului s-a imprimat și la Sepsi, se vede munca lui Leo Grozavu acolo. Sper ca la ora jocului să fim pregătiți pentru această competiție. Cupa e un bonus pentru noi, dacă trecem de Sepsi se joacă cu un trofeu pe masă. Cred că toată lumea își poate completa cariera cu un trofeu, ar fi foarte bine pentru oraș, pentru suporteri, pentru toată lumea. Important este să ajungem în finală, nu mai contează cu cine aș dori să jucăm finala. Dar credeți-mă, eu i-am simțit foarte puternici pe cei de la Sepsi. În momentul în care s-a declanșat pandemia eu nu am simțit Sepsi ca o echipă de play-out, ci de play-off”, a mai spus căpitanul Politehnicii Iași, care este alături de antrenorul Ionuț Popa în aceste momente grele: ”Îmi pare rău, nici nu-ți găsești cuvintele în asemenea momente. Sper să se însănătoșească și să-și găsească liniștea, pentru că e un om care a dăruit foarte mult fotbalului și Iașiului”.

Poli Iași va disputa duminică primul meci după întreruperea cauzată de pandemie, cu Viitorul, în deplasare, de la ora 17.00, iar următoarea partidă, contând pentru etapa a 4-a, este programată joi seară, în Copou, cu Academica Clinceni.

(Narcis POHOAȚĂ)