Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Peste 218.000 de pelerini s-au închinat la raclele Sfinţilor Parascheva şi Spiridon

  • octombrie 16, 2019
  • Narcis Pohoata

Peste 218.000 de persoane din ţară şi străinătate s-au închinat în ultimele zile la raclele cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva şi Sf. Ierarh Spiridon, potrivit reprezentanţilor autorităţilor locale.

Conform acestora, până marţi seara, 218.000 pelerini s-au închinat la raclele celor doi sfinţi, care de cinci zile se află într-un baldachin special amenajat în curtea Mitropoliei, iar alte 5.500 de persoane se află la rând, 200 dintre acestea fiind în curtea Mitropoliei.

De vineri dimineaţa, de la ora 6,00, când a început pelerinajul, au fost 811 solicitări de intervenţie a cadrelor medicale, în 65 de cazuri pelerinii având nevoie de asistenţă specializată în spital.

Pelerinajul la racla Sfintei Cuvioase Parascheva, mai ales în ziua de 14 octombrie, este continuu încă din secolul XVII, de pe vremea domnitorului Vasile Lupu. Moaştele Sfintei au fost aduse la Iaşi pe data de 13 iunie 1641. De atunci, Sfânta Cuvioasă Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei şi a celor năpăstuiţi. În ultimii ani, pelerinajul începe pe data de 10 sau 11 octombrie şi se sfârşeşte pe 15 octombrie.

Pelerinii care au venit în aceste zile la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei au avut ocazia să se închine la racla Sfintei Cuvioase Parascheva şi la racla în care se află mâna dreaptă a Sfântului Spiridon. AGERPRES