Radio Hit

Playlist

SCORPIONS - White Dove

Rod Stewart - Look In Her Eyes

NORAH JONES - Wintertime

HIT play live

Green Arrow

Paul McCartney pe primul loc în Billboard 200

  • septembrie 18, 2018
  • Amalia Horciag

Muzicianul britanic Paul McCartney a ajuns, pentru prima dată în 36 de ani, pe primul loc în Billboard 200 cu cel mai recent album al său, „Egypt Station”, lansat pe 7 septembrie.

Albumul a fost vândut în 153.000 de unităţi în săptămâna încheiată pe 13 septembrie, potrivit cifrelor Nielsen Music.

Acesta este al optulea material de studio al lui McCartney care ajunge pe primul loc în topul american al albumelor. Cel mai recent, a condus clasamentul timp de trei săptămâni consecutiv cu „Tug of War”.

Împreună cu The Beatles, el a ocupat această poziţie cu 19 albume. Cea mai mare colecţie a grupului a petrecut opt săptămâni neconsecutive pe primul loc, între decembrie 2000 şi februarie 2001.

În schimb, „Egypt Station” este primul debut în fruntea clasamentului pentru McCartney şi a generat cea mai bună săptămână din punct de vedere al vânzărilor unui disc al său în ultimul deceniu. Primul single extras de pe acest album este „Come On to Me”, care a ajuns şi în top 10 al topului Adult Alternative Songs, şi este prima lui piesă din ultimii 20 de ani care reuşeşte această performanţă.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).