Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Palatul Copiilor Iaşi, locul I la Concursul Naţional de Proiecte de Mediu desfășurat la Muncel

  • iulie 17, 2019
  • Narcis Pohoata

Palatul Copiilor Iași a câștigat pentru al doilea an consecutiv Concursul Naţional de Proiecte de Mediu, ediția a 21-a, eveniment ce a avut loc în perioada 9-14 iulie, la Tabăra Muncel, din județul Iași. Echipajul Palatului Copiilor Iași format din elevele Lefter Nechita Iolanda şi Onofrei Bianca Maria și prof. coord. Cristina Pohoaţă a obținut locul I la secțiunea ”Liceu” cu proiectul ”Lavanda – aurul mov”.

”Tema proiectului a fost ”Lavanda”, o plantă recunoscută ca fiind ”aurul mov” datorită multiplelor sale beneficii în domeniile medical, culinar și în industria cosmetică.

Obiectivele noastre au fost dezvoltarea abilităților elevilor de a aplica noțiunile învățate, îmbogățirea cunoștințelor și dezvoltarea spiritului creativ al copiilor legat de folosirea produsului final după cultivarea lavandei. De asemenea, am realizat un experiment morfo-histologic pe 12 varietăți de lavandă și pentru fiecare dintre acestea am întocmit câte o carte de identitate”, a declarat prof. Cristina Pohoaţă, de la Palatul Copiilor Iaşi, coordonatorul proiectului câştigător.

Palatul Copiilor, locul I doi ani la rând la Concursul Naţional de Proiecte de Mediu

Colaboratorii Palatului Copiilor în acest proiect au fost Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Facultatea de Biologie – Departamentul de Biologie Vegetală (Decan, prof. conf. dr. Lăcrămioara Ivănescu), „Lavanda de Iași” și CUIB (Centrul Urban de Iniţiative Bune).

”Lavanda este extrem de utilă și în obținerea siropului, dar elevii au încercat să utilizeze lavanda și pentru obținerea altor produse. Astfel, au fost preparate sucuri, pâine cu lavandă și brioșe. Produsele au fost extrem de apreciate de către toți participanții la concurs, iar locul I obținut a venit ca o răsplată a muncii întregului echipaj al Palatului Copiilor, susținut de către partenerii noștri”, a completat prof. Cristina Pohoață.

Este pentru al doilea an consecutiv când Palatul Copiilor Iași câștigă locul I la Concursul Naţional de Proiecte de Mediu desfășurat la Muncel, de această dată la secțiunea ”Liceu”, după ce anul trecut s-a impus la ”Gimnaziu”, tot cu același echipaj.

Palatului Copiilor Iaşi a obţinut dreptul de a participa la faza naţională a Concursului Naţional de Proiecte de Mediu după ce a câştigat etapa judeţeană Iaşi, desfăşurată în luna mai, la Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Haşdeu” Iaşi.