Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

O veste bună, dar și altele proaste pentru Daniel Pancu! Cosmin Frăsinescu este apt pentru meciul cu Sepsi, dar Vanzo, Calcan și Breeveld rămân incerți. Stoperul cerut cu insistență se lasă așteptat

  • octombrie 13, 2020
  • Narcis Pohoata

Cu câteva zie înaintea duelului de pe teren propriu cu Sepsi Sf. Gheorghe, din etapa a 7-a a Ligii I, meci programat sâmbătă, în Copou, antrenorul Daniel Pancu râde cu un ochi, dar plânge cu celălalt. Vestea bună pentru Pancu este că se va baza în acest meci pe stâlpul apărării, Cosmin Frăsinescu.

Stoperul în vârstă de 35 de ani s-a pregătit normal în ultimele zile și ar putea juca titular contra lui Sepsi, după ce a ratat ultimele 3 meciuri din campionat, cu UTA, FCSB și CSU Craiova, din cauza unor probleme medicale. Pe lângă Frăsinescu, staff-ul medical din Copou l-a recuperat în totalitate și pe atacantul Zajmovic, acesta fiind apt de joc pentru partida de sâmbătă după ce a absentat, la rândul său, în ultimele 3 meciuri. Din păcate pentru tehnicianul Politehnicii, alți trei titulari, Vanzo, Breeveld și Calcan au șanse minime să joace în meciul cu Sepsi, nefiind refăcuți.

Pancu încă așteaptă un stoper

Pe de altă parte, îngrijorarea lui Pancu vine și din faptul că oficialii Politehnicii Iași nu au transferat încă stoperul dorit cu insistență de tehnician. Dacă de la mijloc în sus Poli stă bine sau foarte bine, postul de fundaș central a rămas descoperit după iminenta suspendare a lui Ovidiu Mihalache și problemele medicale ale lui Cosmin Frăsinescu. Conducerea lui Poli este în discuții cu mai mulți fundași centrali, dar încă nu a ajuns la un acord cu vreunul, principala problemă fiind salariile exagerate solicitate de jucătorii curtați.

Situația cazurilor de Covid, sub control

Președintele executiv Ciprian Paraschiv este încrezător că antrenorul Daniel Pancu va găsi soluțiile cele mai bune pentru a alcătui un prim 11 competitiv în meciul de sâmbătă, cu Sepsi. ”Sunt ceva proleme de lot, dar indiferent de jucătorii absenți sunt sigur că Daniel Pancu va găsi soluțiile cele mai bune pentru primul 11”, a declarat președintele executiv Ciprian Paraschiv. Acesta s-a referit și la situația cazurilor de Covid-19 din Copou, afirmând că situația este sub control: ”Situația este sub control din acest punct de vedere. Am avut patru cazuri, la doi juniori, din care unul a ieșit negativ la retestare, un copil de mingi și un angajat de la serviciul aprovizionare. Practic, niciunul nu a fost contact direct din punctul nostru de vedere cu vestiarul. Lucrurile sunt în regulă, sper ca acesta să fie singurul val care a lovit echipa noastră. Fac un apel la copiii care ajung la echipa mare să conștientizeze faptul că atunci când intră în vestiarul echipei de seniori au alte responsabilități, trebuie să fie mult mai responsabili”.

Președintele Ciprian Paraschiv, observator UEFA în Nations League

La o lună după ce a fost observator la meciul Republica Moldova – Kosovo, disputat la Parma, în Italia, președintele executiv al Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv, a fost delegat din nou de UEFA la un meci din Liga Națiunilor. Paraschiv, fost director de dezvoltare la Federația Română de Fotbal înainte de a prelua Iașiul la începutul acestui an, a fost delegat ca observator UEFA la partida Turcia – Serbia, din cadrul Grupei 3 a Ligii B din Nations League, meci ce va avea loc miercuri, la Istanbul, cu începere de la ora 21.45.

După trei etape, Turcia și Serbia ocupă ultimele două locuri în Grupa 3 a Ligii B, cu 2 puncte, respectiv 1 punct, primele poziții fiind ocupate de Rusia și Ungaria.

Recent, un fost președinte al Politehnicii Iași, Florin Prunea a fost delegat de UEFA ca observator la semifinala barajului de calificare la EURO dintre Bulgaria și Ungaria.

Interesant este faptul că președintele Iașiului a fost delegat ca observator chiar în orașul în care antrenorul Politehnicii, Daniel Pancu, a făcut performanță ca jucător în străinătate, la Beșiktaș Istanbul. ”Dacă tot merg la Istanbul, o să-i aduc lui Daniel un fundaș central de la Beșiktaș, pentru că tot ne trebuie un stoper”, a glumit președintele Ciprian Paraschiv.

(Narcis POHOAȚĂ)