Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

O piesă rap cu mesaj pro-Putin a devenit videoclipul cu cele mai multe dislike-uri pe YouTube în Rusia

  • septembrie 12, 2019
  • Amalia Horciag

Un nou record a fost stabilit în Rusia de către președintele Putin, datorită unei piese rap care conține mesaje de susținere a regimului de la Kremlin.

Cântecul este interpretat de rapperii Timati și Guf și  dintre cei 3,1 milioane care au vizionat clipul „Moscow” pe YouTube, peste 1,4 milioane de utilizatori au dat dislike în doar trei zile de la lansare. Clipul a fost scos apoi de pe YouTube pe data de 10 septembrie, în urma acuzațiilor primite în online.

Piesa a fost lansată de Ziua Moscovei, pe 7 septembrie, cu o zi înainte de alegerile generale din Rusia. Coincidență? Noi zicem că nu. 

Versurile piesei aduc cuvinte de laudă la adresa Moscovei şi regimul de la Kremlin, se leagă de protestele anti-guvernamentale şi subliniază absenţa paradelor gay. Rapperii au fost acuzaţi de Marele Internet că au fost plătiţi de Guvern să înregistreze cântecul, însă ambii au negat acuzațiile primite.

Ca urmare, videoclipul fost totuși scos de pe YouTube „pentru a nu prelungi acest val de negativitate“, a scris Timati pe Instagram, cunoscut prieten al preşedintelui Vladimir Putin.

Timati a publicat de mai multe ori fotografii în care apare alături de liderul rus și în 2015 a lansato piesă care conţine versul „preşedintele Putin este cel mai bun prieten al meu“.

Într-o înregistrare video separată, Guf s-a scuzat şi a spus că nici nu a ştiut că urmau să aibă loc alegeri.