Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Momente tulburătoare la stadionul din Copou, transformat în altar. Suporterii Iașiului i-au adus un ultim omagiu lui Ionuț Popa: ”Nea Popică, drum lin spre cer / Rămâi al Iașiului simbol etern”

  • iunie 25, 2020
  • Narcis Pohoata

Stadionul din Copou a devenit joi loc de pelerinaj. La intrarea în arenă dinspre Bulevardul Copou oficialii clubului au afișat un tablou cu chipul antrenorului Ionuț Popa, iar suporterii ieșeni au venit într-un număr mare să-și ia rămas bun de la antrenorul care s-a stins în cursul dimineții pe un pat de spital din Arad.

Copii, tineri, vârstnici, iubitori de fotbal sau nu, ieșenii au trecut pe la altarul de la stadion să aprindă o candelă în memoria lui nea Popică. Unii au vărsat o lacrimă pentru tehnicianul atât de iubit în Copou, alții au sărutat fotografia lui Popică, iar cu toții au depănat amintiri cu Ionuț Popa. Și-au amintit de victoriile memorabile cu Steaua, Dinamo, CFR Cluj sau Vaslui, de conferințele și declarațiile spumoase ale antrenorului, de modul cum știa să țină vestiarul unit și de abilitatea de a avea o vorbă bună pentru fiecare, la momentul potrivit. Și de cât de mult a iubit Iașiul. Toate acestea l-au făcut pe Ionuț Popa atât de îndrăgit în Copou și i-au făcut pe suporteri să-l iubească necondiționat.

Suporterii au afișat și un banner la stadion pe care au scris ”Nea Popică, drum lin spre cer / Rămâi al Iașiului simbol etern”, aprinzând și torțe.

Nu au lipsit de la ”întâlnirea” cu Ionuț Popa fostul primar Gheorghe Nichita, care a spus că a venit pentru ”a face un tur de stadion cu Popică, bunul meu prieten”, consilierul local Mihai Liviu Gavril, cel care l-a propus recent pe Ionuț Popa pentru titlul de cetățean de onoare al Iașiului, suporteri, jurnaliști, oameni simpli care l-au iubit pe Popică.

”Din păcate, Profesorul a ales să meargă în altă dinastie. E o veste foarte tristă pentru toți ieșenii. Eu consider totuși că nea Popică nu a plecat și va fi al 12-lea suporter pentru noi de acum încolo. Eu sper ca în viitor conducerea clubului și organele abilitate să dea numele unei peluze sau al unei tribune lui Ionuț Popa, ca de altfel și altor mari fotbaliști care s-au sacrificat și au pus pasiune pentru clubul acesta. Poate la meciul cu Hermannstadt conducerea clubului ar trebui să emită niște bilete cu chipul lui Ionuț Popa”, a declarat Alex Ionuț, unul dintre suporterii Iașiului, alias Ronny Ronaldo, acesta fiind completat de Cristi Olar, un alt supporter: ”Încercăm să mergem câțiva dintre noi la Arad, la înmormântare. Așa cum el a bătut drumul Arad – Iași de atâtea ori, putem și noi să mergem pe ultimul lui drum. Merită! Am foarte multe amintiri frumoase cu el, îmi amintesc cum venea la noi la galerie, cum ne lua după umeri și ne spunea că ne iubește. A fost un mare antrenor, un iubitor de oameni, de fotbal”.

Consilierul local Mihai Liviu Gavril a declarat că va propune municipalității ca o peluză a arenei din Copou să se numească Ionuț Popa: ”Este un moment trist, tulburător pentru noi, pentru ieșeni, este o tragedie până la urmă. Am propus ca Ionuț Popa să fie declarat cetățean de onoare, dar din păcate prea târziu. Dumnealui trebuie să fie declarat post mortem cetățean de onoare al Iașiului. Nu s-a născut în Iași, dar s-a comportat ca un ieșean adevărat și a iubit Iașiul enorm. Voi propune ca o tribună a stadionului să poarte numele său, așa cum doresc suporterii. Un colțișor din acest stadion merită să poarte numele lui Ionuț Popa”.

La rândul său, fostul primar Gheorghe Nichita a declarat: ”Am venit să fac o tură de stadion cu bunul meu prieten Ionuț Popa. Am vorbit cu el, am depănat amintiri. Sunt trist că am pierdut nu doar un om de fotbal, ci și un prieten adevărat”.

Mai mulți suporteri ieșeni au anunțat că vor participa sâmbătă la înmormântarea lui Ionuț Popa, la Arad.

(Narcis POHOAȚĂ)