Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Mircea Rednic ar fi vrut înghețarea sezonului: ”Jucăm, dar ne batem joc de meserie, de noi, de tot”. Tehnicianul îi asigură pe elevii săi că vor fi cu banii la zi până la reluarea campionatului

  • mai 12, 2020
  • Narcis Pohoata

Antrenorul Mircea Rednic a revenit duminică seară în Iași, din Capitală, iar luni creionat împreună cu președintele executiv Ciprian Paraschiv și cu ceilalți membri din staff programul pentru următoarea perioadă. Jucătorii vor fi testați pentru coronavirus în zilele următoare, la o clinică privată, iar de luni vor reveni la antrenamente în grupuri de câte 4.

Rednic își menține poziția pe care a avut-o încă de la începutul stării de urgență, aceea că va fi foarte greu să se reia fotbalul în Liga I în condiții de siguranță și i-a asigurat pe elevii săi că nu vor avea probleme cu salariile în următoarea perioadă. Totodată, tehnicianul a vorbit despre gestul său de a împrumuta clubul cu suma de 60.000 de euro, bani necesari obținerii licenței, dar și despre viitorul său în Copou.

 

Domnule Rednic, când reluați antrenamentele?

Până luni vrem să facem testele, cred că vor fi vreo 50 de persoane testate, inclusiv angajații de la stadion vor fi testați. După ce terminăm cu testele, intrăm la antrenament. Vom face pe două terenuri, câte patru inși, trei grupe de câte patru inși, vom face un circuit. Va fi și sală de forță, teren de alergare. Vor fi patru jucători pe teren, plus doi din staff.

Ce faceți dacă aveți un jucător pozitiv la coronavirus în echipă?

Îl izolăm, dar fiind un sport colectiv, el s-a întâlnit cu noi deja… Nu știm cum se procedează, intrăm cu toții în carantină. Nu știu.

Jucătorii plecați acasă au ajuns la Iași? Sau dacă nu, când vor face joncțiunea cu lotul?

Denis Rusu este singurul care a ajuns, e în carantină deja. Ceilalți (n.r. Klimavicius, Cabral, Assulin, Breeveld, Luckassen) ajung pe 16 mai, cu primele zboruri. După ce vin, vor sta în carantină 14 zile.

Unde va sta lotul în cantonament?

Am găsit un hotel în centru, tot lotul va sta acolo cantonat. Nu e ușor să ții atâta lume, sunt 40 de persoane, jucători, medici, masori, e foarte greu. Încă nu știm cum vom proceda, dar lucrăm la toate aceste aspecte. Vor fi camere de izolare la stadion, medicamentație, lucrăm la partea de igienă, masă, absolut totul.

Vă așteptați să aveți un astfel de final de carieră?

Nu credeam să prind un așa final de carieră în antrenorat. Primordială este sănătatea noastră. Nu este vorba despre niciun interes, presiune, dar Doamne ferește să se îmbolnăvească unul! Bani cheltuiți, timp pierdut! Belgienii au închis tot, sezonul s- încheiat. Alții care au condiții mult mai bune decât ale noastre au închis. Păi ei nu pierd bani? Numai noi pierdem? Ei pierd mai mulți bani.

Acum două luni susțineați că nu ar trebui să se mai joace. Vă mențineți poziția?

Nu e vorba că nu vreau să joc, dar nu vreau să-mi expun nici jucătorii, și nici pe mine. Responsabili noi suntem. Marea responsabilitate este pe medic, președinte, antrenor. Am spus de la început acest lucru. Chiar nu am niciun interes. Dar ce fotbal e ăsta? Nu e tenis de masă sau alt sport, e un sport colectiv. Fac antrenamente câte trei sau patru inși. Ce antrenamente fac două săptămâni? Și după aceea o săptămână ne antrenăm colectiv, după care îi punem să joace din trei în trei zile. Ăsta e adevărul. Jucăm, nu avem ce face, dar ne batem joc de meserie, de noi, de tot. Mai jucăm și fără spectatori. Mergem în deplasări, nu știu ce condiții avem în hoteluri, cei de acolo sunt vaccinați? Eu sunt mai realist, nu e de joacă! Nu avem control, nu avem tratament, bâjbâim în fiecare zi, ba aia, ba aia…

E greu să lucrați cu jucători nemulțumiți, mai ales în această perioadă. Sunt nemulțumiri în lot legate de partea financiară?

Jucătorii nu au de ce să fie nemulțumiți. Ei au garanția că până pe 16 iunie vor fi cu salariile la zi. Alții nu au mai luat bani din decembrie, dar ai noștri au primit pe ianuarie integral și mai au de încasat o parte din februarie. Până pe 20 mai vor lua diferența pe februarie și poate chiar o parte din martie, iar până pe 16 iunie vor fi cu banii la zi. Nu trebuie să-și facă griji. Toate echipele sunt în aceeași situație, toate fac eforturi în această perioadă. Barcelona a redus cu 30 la sută, în Belgia chiar și cu 50 la sută. Cine nu înțelege situația înseamnă că e bătut în cap. Vom face toate eforturile ca până ce începem campionatul băieții să fie cu banii la zi.

Ați ajutat din nou clubul cu bani, pentru a lua licența.

Prefer să nu mai vorbesc despre asta. Eu am zis că ajut, dar să facă și alții. Mai bine să facă decât să dea sfaturi sau să critice. Poli Iași nu este echipa mea, dar m-am înhămat la o treabă și vreau să o duc până la capăt. Toată lumea să facă eforturi. Nu este echipa lui Rednic.

Continuați încă un sezon la Poli Iași? Ați discutat cu președintele Ciprian Paraschiv?

Să spunem că suntem în discuții avansate. Dar nu este momentul acum. Este o perioadă în care trebuie să fim preocupați să le asigurăm condiții jucătorilor, să ne pregătim în condiții foarte bune, să nu riscăm sănătatea jucătorilor. Asta e prioritatea și preocuparea noastră acum. De bani să nu-și facă probleme.

(Narcis POHOAȚĂ)