Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Mihai Teja revine în Copou pentru a da piept cu mentorul și bunul său prieten Mircea Rednic, într-un meci crucial pentru Poli Iași. Rednic: ”Nu avem voie să facem pași greșiți. E un meci capital pentru noi”

  • iulie 30, 2020
  • Narcis Pohoata
  • Poli Iași trebuie să bată Voluntariul în Copou, joi, de la ora 20.30, pentru a spera măcar la un loc de baraj

 

Eșecul suferit în etapa trecută la Clinceni, 0-3 cu Academica, a diminuat drastic șansele Politehnicii Iași de a se salva direct de la retrogradare. Aflată pe loc de baraj, cu 23 de puncte, echipa lui Mircea Rednic ar putea încheia sezonul teoretic cu 32 de puncte, punctaj ce pare insuficient pentru menținerea directă în Liga I. Asta pentru că formațiile situate peste linia barajului, Sepsi și Hermannstadt, ambele cu câte 28 de puncte acum, pot face ușor cel puțin 4 puncte în ultimele 3 runde, prin prisma programului, echipa sibiană având și două restanțe cu Dinamo.

Chiar și în aceste condiții, ieșenii trebuie să acumuleze cât mai puncte puncte în ultimele trei etape pentru a spera măcar să prindă barajul, adică să-și conserve poziția actuală. Ori să evite ultimul loc care ar duce la un baraj cu echipa de pe locul 3 în Liga 2 în cazul trecerii la sistemul cu 16 echipe.

Mihai Teja revine în Copou

Meciul este unul special și pentru Mihai Teja, care revine în Copou în calitate de adversar după ce în iarnă și-a reziliat contractul cu Poli Iași. Acesta a avut un start perfect de sezon la Iași, Poli a fost chiar pe primul loc la un moment dat, dar a urmat o serie dezastruoasă pentru gruparea din Copou, care a dus la înlocuirea lui cu Mircea Rednic.

Rednic: ”E un meci capital”

Dezamăgit de atitudinea elevilor săi în meciul de duminică de la Clinceni, antrenorul Mircea Rednic a lăsat să se înțeleagă că ar putea face câteva schimbări în formula de start a partidei în care dă piept cu echipa bunului său prieten Mihai Teja.

”Voi da posibilitatea să joace jucătorilor care își doresc să joace și care vor să pună și suflet pe teren. Nu numai ne antrenăm ca roboții și așteptăm să vedem ce se întâmplă, să ne vină salariul. Vreau să văd și oameni care se implică și care își doresc să ajute această echipă să se salveze de la retrogradare. E un meci decisiv, capital pentru noi. În astea două meciuri de pe teren propriu (n.r. cu Voluntari și Chindia) nu avem voie să facem pași greșiți”, a spus Mircea Rednic.

Tehnicianul Iașiului va conta în acest meci pe Passaglia, suspendat la Clinceni, în schimb a devenit incertă prezența în teren a lui Nicandro Breeveld, care a acuzat probleme medicale după meciul cu Academica.

(Narcis POHOAȚĂ)