Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Meciul cu Sepsi, capital pentru Poli Iași! Echipa lui Mircea Rednic nu are voie să mai facă pași greșiți

  • iulie 04, 2020
  • Narcis Pohoata

Poli Iași și Sepsi Sf. Gheorghe deschid duminică returul play-out-ului la o oră ciudată pentru un meci de Liga I -13.00, dar și pentru luna iulie, programare ce a stârnit nemulțumirea ambelor formații. Dacă pentru oaspeți, locul 10, cu 24 de puncte, presiunea rezultatului nu este atât de mare, Poli Iași nu-și mai poate permite pași greșiți dacă vrea să joace și în sezonul viitor în Liga I.

Elevii lui Mircea Rednic sunt pe loc de baraj la început de retur, dar trebuie spus că ierarhia este una intermediară, în condițiile în care ambele formații aflate pe locuri retrogradabile, Chindia și Dinamo au cel puțin câte un meci în minus, la fel și Hermannstadt, situată peste Iași în clasament.

Ambele formații vin după un eșec în campionat, Sepsi la Clinceni (0-1), iar Poli acasă cu Hermannstadt (2-3), după un meci cu un arbitraj scandalos. Interesant este că Poli și Sepsi s-au mai întâlnit de trei ori în acest an, de fiecare dată pe terenul echipei lui Leo Grozavu, covăsnenii având un bilanț pozitiv: două victorii (una în sezonul regulat și una în turul semifinalelor Cupei Românniei) și o remiză (în turul play-out-ului).

În plus, după meciul de duminică Poli și Sepsi se vor întâlni la câteva zile distanță din nou, tot în Copou, de această dată în returul semifinalelor Cupei României.

Dacă în Cupă meciul nu mai are nicio miză pentru ieșeni după umilința din tur (1-5), disputa din campionat este vitală pentru echipa lui Mircea Rednic.

De importanța meciului de duminică sunt conștienți și oficialii ieșeni, președintele Ciprian Paraschiv admițând că partida este una capitală pentru echipa sa.

”Eu sunt convins că vor veni și rezultatele. Am încredere în echipă. Mai sunt șapte etape, șapte finale extrem de importante, iar meciul cu Sepsi este unul capital. În primul rând este nevoie de încredere, pentru că echipa nu a arătat un fotbal rău. Din păcate, nu am avut rezultatele așteptate și pe care, zic eu, le-am fi meritat. În al doilea rând, cred că e nevoie de unitate. Toți cei care iubim Politehnica trebuie să fim alături de băieți și de antrenorul Mircea Rednic pentru că șanse sunt”, a declarat președintele Ciprian Paraschiv, care speră ca echipa sa să fie pragmatică în următoarele meciuri și să obțină rezultate chiar dacă nu va practica cel mai frumos fotbal: ”Avem nevoie de rezultate și poate ar trebui să fim mai pragmatici. Prefer un joc mai urât, dar să obținem un rezultat pozitiv”.

A fost execuție în meciul cu Hermannstadt!

Ciprian Paraschiv s-a referit și la arbitrajul din meciul cu FC Hermannstadt, pe care l-a caracterizat ca fiind o execuție a cavalerilor în negru: ”E o realitate. Iașul nu are cea mai bună echipă din Liga I. Iașul nu are puterea să revină după două penalty-uri neacordate și unul controversat acordat oaspeților. Eu cred că, în condițiile unui arbitraj corect, eram într-o poziție mult mai liniștitoare în clasament”.

Iau în calcul și barajul

Oficialul din Copou ia în calcul și varianta barajului dacă echipa nu se va salva de la retrogradare direct: ”Absolut, orice este posibil. Noi trebuie să facem toate eforturile pentru a ne salva de la retrogradare. Poate reușim să ne salvăm în urma unei poziții în clasament care să ne scutească de un meci de baraj. Dar dacă vom ajunge la baraj va trebui să demonstrăm și acolo că suntem o echipă de Liga I”.

(Narcis POHOAȚĂ)