Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Marian Nistor, șef serviciu în cadrul Primăriei Iași, administrator interimar al stadionului din Copou

  • noiembrie 20, 2020
  • Narcis Pohoata

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat joi, cu o zi înaintea meciului pe care Politehnica Iași îl va disputa împotriva nou-promovatei FC Argeș, că a numit un nou responsabil care va coordona activitatea la stadionul din Copou. Acesta este Marian Nistor, șef serviciu în cadrul Primăriei. Nistor a preluat atribuțiile fostului administrator al stadionului Emil Alexandrescu, Florin Baltag și va răspunde implicit de nocturna arenei din Copou.

”L-am delegat să coordoneze activitatea până găsesc un om competent pe domnul Marian Nistor, care s-a și ocupat de repunerea în funcțiune a nocturnei și de repararea tuturor instalațiilor. De altfel, el este cel care m-a informat în permanență despre ce se întâmplă acolo de când a fost incidentul. Am făcut un apel și la clubul de fotbal pentru sancționarea celui care se ocupă de organizarea jocurilor echipei Politehnica Iași, pentru că și el avea această datorie. Sau mai ales el trebuia să sesizeze orice problemă, pentru că el era beneficiarul direct al serviciilor noastre. Și să spună că nu se stropește gazonul, că nu funcționează nocturna, că nu sunt încălzite vestiarele. Lucrurile astea se comunică, nu trebuie să merg eu ca primar să întreb antrenorul, jucătorul sau mai știu eu pe cine. Trebuie să te intereseze în mod direct. Acolo, persoanei cu tribuții de administrator i-au fost luate aceste atribuții. L-am numit pe domnul Marian Nistor să preia aceste atribuții, să coordoneze toată activitatea până când vom găsi un nou om competent de această dată”, a declarat primarul Mihai Chirica în cadrul unei conferințe de presă.

Concluziile anchetei

Edilul Iașiului a anunțat în urmă cu câteva zile concluziile trase după ancheta efectuată la stadion de către specialiști și Corpul de Control al municipalității.

”Ancheta a luat sfârșit, iar rezultatul ei a arătat faptul că incidentul putea fi evitat dacă cei responsabili își făceau treaba, adică responsabilul cu organizarea meciurilor din partea clubului de fotbal și responsabilul cu administrarea stadionului din partea Primăriei.

Concluziile sunt :

– cablul de alimentare pe medie tensiune a stâlpului “vinovat” era scurtcircuitat cu o zi înainte când s-a întrerupt la antrenament

– a fost scos din funcțiune și postul de alimentare al acestui stâlp care alimenta și perechea lui, respectiv stâlpul alăturat

– defectul putea fi remediat la descoperirea lui în maxim 4 ore

– instalația a funcționat în timpul meciului în regim de avarie pe un singur post de transformare și un singur generator de curent (în loc de două fiecare)

– arbitru nu a permis prelungirea începerii meciului nici măcar cu ora promisă inițial, așa încât nu s-au putut face manevre de asigurare a surplusului de energie prin introducerea celui de-al doilea generator care presupunea închiderea completa a nocturnei și repornirea ei pe un post de transformare și doua generatoare (erau necesare cca. 20-30 minute )

– la cea mai mică variație de curent postul de transformare a acționat avaria in mod automat , a revenit in cca. 30 secunde dar timpul de acordare a proiectoarelor este de cca. 8-10 minute și arbitrul a fluierat imediat .

Cablul defect a fost măsurat și s-au mai descoperit alte 3 defecte pe care le-a avut de-a lungului timpului prin intervenții accidentale asupra lui: săpături pentru apa, borduri etc.

Cu această ocazie nefericită s au măsurat toate cablurile de alimentare descoperindu-se și la pilonul vestic o fluctuație de amperaj care a determinat luarea următoarelor decizii:

  1. A) înlocuirea tuturor cablurilor de alimentare care prezentau avarii, cca. 1000 m cablu de medie tensiune
  2. B) destituirea din funcție a administratorului angajat al primăriei
  3. C) sper ca și clubul să ia măsuri cu cei rensponsabili cu organizarea meciului.

Instalația a fost reparata și poate găzdui meciuri in nocturnă, sigur sperând ca toți sa-și facă treaba la timp”, a scris edilul.

La o zi după incidentul petrecut pe 1 noiembrie, primarul Iașiului, Mihai Chirica, anunța destituirea din funcție a lui Florin Baltag, unul dintre administratorii stadionului, plătit de către Primărie. De asemenea, clubul Poli Iași a anunțat la câteva zile după acel incident sancționarea lui Virgil Grierosu, un al doilea administrator al arenei, dar angajat al clubului, cu ultim avertisment și tăierea a 10 la sută din salariu pe o perioadă de trei luni.

(Narcis POHOAȚĂ)

Foto: Facebook Marian Nistor