Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Mai multe orașe din SUA au afișat pe cer ultimele strigăte de ajutor ale lui George Floyd

  • iunie 02, 2020
  • Cincu Violeta

Ultimele cuvinte ale lui George Floyd, afro-americanul care a murit după ce a fost imobilizat de un ofițer de poliție din Minneapolis, au devenit sloganuri puternice pentru protestatarii din SUA. Pe măsură ce manifestațiile împotriva brutalității poliției s-au răspândit prin țară și prin lume, un artist din Dallas a găsit o nouă modalitate prin care să imortalizeze strigătele de ajutor ale lui Floyd: afișându-le în zbor deasupra a cinci mari orașe, transmite CNN.

Floyd a fost declarat mort la scurt timp după arestarea sa săptămâna trecută, luni. Ofițerul de poliție Derek Chauvin a fost văzut cu genunchiul pe gâtul lui Floyd mai mult de opt minute, în ciuda apelurilor sale că „Nu pot respira”. Toți cei patru ofițeri implicați în incident au fost concediați din Departamentul de Poliție al orașului Minneapolis, iar Chauvin se confruntă acum cu acuzații de crimă cu intenție și omor prin imprudență.

Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, l-a acuzat pe preşedintele republican Donald Trump că foloseşte armata „împotriva americanilor” şi gaze lacrimogene împotriva „manifestanţilor paşnici” ca să facă o fotografie.