Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

“ Mai bine lucrezi la Cotnari decât ca premier!”

  • iunie 08, 2020
  • Cincu Violeta

Declarația a fost făcută  la Radio HIT de Constantin Deleanu, Cotnari. Exporturile au scăzut, din martie, cu aproape 50%. A povestit că a încercat să ia o linie de credit dar a fost refuzat pentru că banca a spus că nu știe care va fi viitorul activităților: “ Nu a vrut să țină cont de rezultatele de până acum și de oamenii care conduc firma Cotnari. Au fost vorbe frumoase, visuri frumoase dar ne-am trezit dimineață și ne-am apucat de treabă! “

 Constantin Deleanu : Ca toată lumea sunt probleme destul de mari și la Compania Cotnari. Aici se produce  și se vinde vin. Dar ca să produci vin, produci și struguri. Este o activitate diversificată de vânzare, producție struguri, producție vin. O activitate diversificată. Cea mai mare problemă a apărut la vînzare, au scăzut ceva vânzările. S-au închis restaurante, terase, unii distribuitori au redus activitate. O mare parte a echipei de vânzări a fost disponibilizată, din păcate. Am avut noroc de rețelele de distribuție care au mers foarte bine. Gen Carrefour, Cora, Metro. Cu cei care sunt în producerea vinului, am redus cantitatea de vin îmbuteliată. O parte din ei au avut posibilitatea de a merge să lucreze în vie. Cei care nu au vrut, a trebuit să rămână acasă o lună de zile.Cealaltă lună s-a dus altă parte a lucrătorilor! Trebuiesc bani, e greu!

Aveți o scădere a vînzărilor provocată de închiderea Horeca!

Constantin Deleanu : În medie între 20 și30%. Închiderea restaurantelor și închiderea oamenilor în casă! Pentru că atunci când li s-a dat voie oamenilor să iasă din case și să își facă cumpărăturile, din rețelele de distribuție s-a cumpărat produsul. Între 10 și 15 la sută a crescut vânzarea!

Ați demarat campanii umanitare și ați oferit donații!

Constantin Deleanu :Am redus cheltuielile și financiar nu avem pierderi. Avem o campanie prin care donăm 10%  din profit lunar la un spital din țară prin tragere la sorți sau prin alegerea de către consumatori a spitalului unde să ajungă sumele. LA Spitalul de Boli Infecțioase am fost cei care am deschis donațiile, după noi au venit foarte mulți. Am opus și noi o picătură la a umple paharul cu bine, nu cu rău!

Faceți parte din categoria marilor angajatori! Ați primit susținere din partea statului?

Constantin Deleanu : Noi nu am primit nimic. Nu ne-am înscris pentru șomaj ethnic pentru că nu făceam parte din sectoarele de activitate care să beneficieze de șomajul tehnic. Am ținut cum am putuit salariații, i-am plătit cum am putut. În speranța că perioada va fi cât mai scurtă.Nimeni nu știe în țara asta ce va fi mâine sau poimâine!

Dacă ați fi premier ce măsuri de susținere a sectorului pe care îl reprezentați aplicați?

Constantin Deleanu : Având în vedere că sectorul vinicol în țară este foarte dezvoltat, producția de vin a României acoperă peste 80 % din necesar și nu mai e nevoie de importuri ar trebui de subvenționat dobânda la creditele pe care viticultorii le iau și la investițiile care se fac să se vină cu o bonusare. La forța de muncă care lucrează în agricultură, aș mai reduce din impozitele pe care le plătesc salariații. Se pot spune și o sutăde măsuri  dar ca premier trebuie bani pentru a-i redirija la alte sectoare. Din împrumuturi e greu pentru că împrumuturile trebuie date înapoi. Dacă în țară se produce și motivezi producția normal că banii ți se întorc. Dacă nu motivezi producția se închid sectoarele și nu îți mai vin impozitele. Mai bine lucrezi la Cotnari decât ca premier!

Ce crede Constantin Deleanu despre sectorul bancar românesc și cum vede viitorul companiei Cotnari?

Sursa foto Top Iași