Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

MAE: Românii din 24 de județe nu mai pot intra în Belgia

  • august 02, 2020
  • Narcis Pohoata

Ministerul Afacerilor Externe vine cu precizări privind institurirea restricțiilor de călătorie pentru Regatului Belgiei, aplicate cetățenilor proveniți din zone considerate „roșii”.  24 de județe de pe teritoriul României se înscriu în lista zonelor roșii stabilită de autoritățile belgiene, respectiv:

Centru (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu);
Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea);
Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman);
Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea).

„Astfel, toate persoanele care sosesc de la 1 august în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roșie trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecției cu COVID-19. Testul este efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea în această țară”, precizează MAE într-un comunicat de presă.

Conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, măsura autoizolarii și testarea sunt în competența autorităților regionale.

Informații detaliate sunt disponibile la următoarele link-uri: Flandra: https://www.zorg-en-gezondheid.be/contactpersonen-en-reizigers; Bruxelles: https://coronavirus.brussels/index.php/en/; Valonia: https://www.aviq.be/coronavirus.html; Comunitatea germanofonă: https://www.aviq.be/coronavirus.html.

Celelalte județe ale României rămân incluse în zona portocalie.  MAE reamintește că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie autoritățile belgiene le recomandă monitorizarea stării de sănătate, iar în cazul apariției unor simptome specifice infecției cu COVID-19 să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu.

MAE precizează că Ambasada României la Bruxelles continuă dialogul cu autoritățile belgiene pentru clarificarea aspectelor referitoare la implementarea noilor măsuri.

Începând cu data de 1 august a.c., toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze anterior intrării pe teritoriul belgian formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la: https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form, fiind exceptate persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum și persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore. G4media.ro