Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat că şase jucători de la Dinamo au fost testaţi cu noul coronavirus, iar meciul pe care „alb-roşii” îl aveau programat, joi, de la ora 19.00, pe teren propriu, cu Chindia Târgovişte, va fi amânat.

„Înţeleg că este vorba de şase jucători testaţi pozitiv, se va repeta testul în cursul zilei de astăzi, mâine vom avea rezultatele să vedem dacă se confirmă prima testare sau nu. Vom amâna meciul, nu am luat încă o decizie scrisă, însă cu certitudine meciul din această seară se amână. Căutăm soluţii pentru a vedea cât de mult trebuie să ne întindem cu play-out-ul şi dacă avem date necesare, o să discutăm şi cu partenerii media şi vom reveni cu o decizie în cel mai scurt timp”, a declarat Ştefan, la ProX.

Dinamo are două meciuri amânate, după ce înaintea reluării sezonului, la 12 iunie, magazinerul echipei a fost testat pozitiv cu Sars-CoV-2.

Una dintre aceste partide amânate este chiar cea reprogramată pentru joi, din etapa a III-a a play-out-ului Ligii I.

Prima reacție a Iașiului după cazurile de Covid-19 de la Dinamo. ”Normal că ne e teamă, am intrat cu ei în contact la meciul de duminică. Sezonul devine foarte incert!”

Oficialii Politehnicii Iași au reacționat după ce au aflat de cele șase cazuri de coronavirus de la Dinamo, echipă cu care Poli s-a confruntat duminica trecută, în Ștefan cel Mare. Președintele executiv Ciprian Paraschiv spune că sezonul devine tot mai incert în Liga I, pentru că nu mai sunt date disponibile pentru reprogramări. Totodată, Paraschiv a făcut un apel la respectarea protocolului medical, în sensul că jucătorii de la Dinamo nu au voie să se antreneze până la retestare.

”Suntem îngrijorați, pentu că am avut contacte directe cu ei la meciul de duminică. Și situația e foarte incertă, pentru că nu mai sunt date în calendar pentru a reprograma meciurile lui Dinamo. Nu este în regulă ca aceste meciuri să se joace la final de campionat, când se știu rezultatele. În plus, în mod normal cei negativi sper să nu se antreneze. Nu au voie conform protocolului medical. Jucătorii care sunt negativi nu au voie să se antreneze până la retestare. Trebuie să respectăm protocolul impus de către autorități. Noi am făcut testările înaintea meciului cu Dinamo și suntem negativi pe linie. Așteptăm noi indicații de la Ligă. Normal că ne este teamă, totul este foarte incert, tot sezonul Ligii I devine incert”, a declarat Ciprian Paraschiv pentru ProSport.

(Narcis POHOAȚĂ)