Radio Hit

Playlist

HOLLIES - Sorry Suzanne

- RADIO HIT 94.9FM

HADDAWAY - I Miss You

HIT play live

Green Arrow

Lenny Kravitz povestește cum a fost compus hitul „Are You Gonna Go My Way”: „Înregistrarea a durat 5 minute”

  • martie 19, 2019
  • Amalia Horciag

„Are You Gonna Go My Way”, prima piesă a lui Lenny Kravitz care a ajuns hit atât în America, cât și în Australia, a fost rezultatul unui impuls creativ stimulat de lipsa de timp. „Înregistrarea a durat 5 minute”, a povestit Lenny într-un interviu.

Uneori, creativitatea „face casă bună” cu termenele limită. Așa s-a întâmplat cel puțin în cazul lui Lenny Kravitz, care a tras negativul pentru hitul „Are You Gonna Go My Way” în doar 5 minute. Artistul a mărturisit într-un interviu pentru Guitarist Magazine că, inițial, nu și-a dat seama care este potențialul piesei, totul întâmplându-se foarte rapid.

Are You Gonna Go My Way” s-a întâmplat în 5 minute.

Înregistrarea a durat 5 minute pentru că după noi urma să intre un alt grup, care era programat pentru următoarea sesiune – pentru că deși finalizam cel de-al treilea album, tot nu am putut să rezerv studioul cât timp mi-aș fi dorit. Așa că sunt acele sesiuni de înregistrări, știi?”, a detaliat Lenny Kravitz.

O altă formație avea programată o sesiune de înregistrări în aceeași zi.

„Celălalt grup deja aștepta pe hol și băieții erau deja puțin nervoși pentru că depășisem ora stabilită cu vreo 15 minute, așa că a trebuit să înregistrăm foarte repede și să plecăm, și nu aveam nicio idee cum a ieșit. Nicio idee.

Am luat caseta acasă, am ascultat-o, am scris versurile și linia melodică și m-am întors a doua zi pentru a trage piesa. Atunci, deși îmi plăcea cum sună, tot nu știam cu adevărat ce aveam acolo. Nu aveam nicio idee că asta va fi <<acea piesă>>.”

Lansată în 1993, „Are You Gonna Go My Way” a urcat pe prima poziție în topurile Australian Singles Chart și US Mainstream Rock chart și pe poziția a patra în clasamentele din UK și Franța. Melodia este considerată una dintre piesele de temelie ale lui Kravitz, Metallica și Tom Jones realizând cover-uri după ea.