Radio Hit

Playlist

Tokimonsta - Tokimonsta - Darkest (Dim)

Moonlight Breakfast - Moonlight Breakfast - Summer (Official Video)

@ HitUnderground Jingles 05 - @ HitUnderground Jingles 05

HIT play live

Green Arrow

La un pas de o nouă tragedie. Panică pe Victor Babeș

  • aprilie 16, 2019
  • Amalia Horciag

Locuitorii unui imobil de pe strada Victor Babeș  au trecut prin clipe de teamă seara trecută după ce au simțit un puternic miros de gaz. Au  fost sesizate instituțiile statului ți la fața locului s-a  deplasat un echipaj de pompieri și poliția. Locuitorii au fost evacuați, au fost facute verificări și  s-a deschis o anchetă.

Principalele declarații

Mihai Chirica – primarul municipiului Iaşi

„A fost o sesizare făcută pe 112 cu miros pregnant de gaze. S-a prezentat şi poliţia şi pompierii şi jandarmeria şi toată lumea, după cum vedeţi.  Nu s-au găsit pierderi de gaze nici în interior, nici în exterior, dar nu vor abandona munca în această seară. Verifică tot ce se întâmplă în jurul blocului ca să fie siguri că nu sunt probleme.

Instalaţia interioară pentru patru apartamente are mici scăpări de gaze, dar fără un pericol iminent probabil şi o cantitate mai mare de mercaptan, care a fost lansat în compoziţia gazului metan duce la un miros mai pregnant, dar nu sunt probleme în ceea ce priveşte siguranţa lor.”

col. Ionuţ Grădinariu – inspector şef ISU Iaşi

„La ora 21:44, Inspectoratul a fost solicitat pentru a interveni în vederea asigurării măsurii specifice la un imobil din municipiul Iaşi, unde s-a constatat miros de gaz. La sosirea la locul intervenţiei, echipajele au luat hotărârea evacuării persoanelor din imobil şi anunţarea furnizorului de gaz.

În urma verificărilor s-a constat că mirosul de gaz provine de la o conductă din apropierea imobilului. Din cercetări făcute de cei de la Delgaz Grid nu există pericol pentru cetăţeni. ”

Gheorghe Babciuc – locatar

Vecinii toţi au simţit din spatele blocului. Se simţea puternic. Am şi ieşit din casă.

Vă reamintim faptul că în anul 2016 un bloc de pe strada Văscăuţeanu, din Copou, a sărit în aer. Doi oameni au murit (profesorul universitar Victor Bulacovschi, fost prorector al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, și soția acestuia, fost cercetător la Institutul Petru Poni), 11 au fost răniţi. Explozia a fost provocată de o acumulare de gaze.