Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Jucați pentru nea Popică! Îndemnul suporterilor Iașiului pentru elevii lui Mircea Rednic: ”Duceți-l pe ultimul drum cu onoare, salvați echipa de la retrogradare”

  • iunie 26, 2020
  • Narcis Pohoata

În ziua în care fostul său antrenor Ionuț Popa va fi condus pe ultimul drum, la Arad, Poli Iași va juca, sâmbătă, un meci capital pentru menținerea în Liga I. Echipa lui Mircea Rednic, ultima în clasamentul Ligii I, întâlnește Chindia Târgoviște, la Ploiești și este obligată să câștige pentru a păstra șanse de salvare.

Cu gândul la Ionuț Popa, poate cel mai iubit antrenor al Politehnicii Iași din ultimele decenii, suporterii echipei din Copou i-au îndemnat pe elevii lui Mircea Rednic să joace și pentru nea Popică, cel care a încetat din viață joi dimineață, la vârsta de 67 de ani.

”Duceți-l pe ultimul drum cu onoare, salvați echipa de la retrogradare!”, acesta a fost mesajul transmis la unison de către suporteri echipei ieșene. În plus, fotbaliștii Politehncii vor trebui să joace și pentru căpitanul lor Cosmin Frăsinescu, cel care va atinge borna 400 de meciuri în Liga I în partida de sâmbătă cu Chindia.

Obligați să câștige cu Chindia. Ciprian Paraschiv: ”Sunt convins că vor băga capul în contră și vom câștiga acest joc”

Fără punct obținut în cele trei meciuri disputate de la reluarea campionatului și ajunsă pe ultimul loc în play-out, Poli Iași nu mai are voie să facă pași greșiți dacă vrea să mai joace și în sezonul viitor în Liga I. În ciuda faptului că deține ”lanterna”, situația nu este (încă) atât de dramatică pentru echipa lui Mircea Rednic. Ieșenii sunt la doar două puncte de locul de baraj și la trei lungimi de primul loc salvator, cu mențiunea că următoarele trei formații aflate peste Iași în clasament au cel puțin câte un meci restant. Cum trupa lui Rednic are două meciuri pe teren propriu din următoarele trei, un parcurs bun încununat cu cel puțin șapte puncte ar putea aduce o ascensiune de câteva poziții în ierarhia play-out-ului. Puncte puse în joc mai sunt destule – 27, timp ar mai fi, important este ca elevii lui Mircea Rednic să-și schimbe atitudinea care a lăsat mult de dorit în meciul din Cupă cu Sepsi.

Pentru a putea face calcule în tihnă în continuare, ieșenii sunt obligați să câștige meciul de sâmbătă cu Chindia, echipă aflată pe loc de baraj, cu 17 puncte dar și cu un meci mai puțin.

Oficialii ieșeni sunt încrezători că echipa va putea depăși acest blocaj psihic și va obține prima victorie după trei eșecuri la rând în campionat.

”Nu suntem într-un moment fericit, venim după un rezultat dureros și rușinos în Cupă, un meci pe care vreau să-l uităm cât mai repede. Cred că mai deranjantă decât rezultatul a fost atitudinea. Dar trebuie să depășim acest blocaj psihic. Iașiul merită și trebuie să aibă o echipă competitivă în Liga I. Dacă eu cred în acest obiectiv, și jucătorii trebuie să creadă! Și sunt convins că vom reuși. Îmi pun mari speranțe că vom depăși cu bine acest moment greu. Din discuțiile avute cu jucătorii i-am simțit că vor cu toții să se strângă, să fie o familie, pentru că la greu trebuie să fim cu toții o familie. Până la urmă eu știu că munca te răsplătește și eu știu că la Iași se muncește foarte bine. Lumea este dedicată și trebuie să apară rezultatele”, a declarat președintele executiv Ciprian Paraschiv.

Uniți în jurul căpitanului Cosmin Frăsinescu

Acesta speră ca jucătorii săi să se strângă în jurul căpitanului Cosmin Frăsinescu și să-i ofere un rezultat bun la meciul 400 în prima ligă. ”Sâmbătă vreau să văd o altă față a echipei, vreau să văd jucătorii strânși în jurul căpitanului la al 400-lea meci al său în Liga I. Dacă vor fi o familie eu cred că vom câștiga acest meci, pentru că valoare au. Eu sunt convins că din acest moment toată echipa va băga capul în contră și vor apărea rezutatele. Este un meci extrem de important, este un moment psihologic pentru parcursul echipei în acest play-out. În primul rând îmi doresc un rezultat pozitiv pentru a avea acel declick mai ales din punct de vedere psihic”, a mai spus Paraschiv.

Rednic: ”Sunt convins că băieții vor avea o reacție pozitivă în meciul cu Chindia”

Și antrenorul Mircea Rednic este optimist înaintea partidei vitale cu Chindia. ”Chiar acum am avut o ședință care cred că e constructivă cu băieții. Mi-a plăcut că au cerut ca ei să rămână să discute și a durat cam mult ședința lor. Sper ca ei să înțeleagă că doar împreună putem să ieșim din această perioadă dificilă. Eu am încredere în ei, au făcut meciuri bune până acum. Sunt convins că băieții vor avea o reacție pozitivă în meciul cu Chindia. S-a și rezolvat o parte din problemele financiare, sunt promisiuni că și săptămâna viitoare vor mai primi jumătate din salariu. Cred că din punctul acesta de vedere nu trebuie decât să se concentreze pe meci și să câștige acest joc”, a punctat Mircea Rednic.

Cosmin Frăsinescu, ajuns la borna 400 de meciuri în Liga I

Căpitanul Politehnicii Iași, Cosmin Frăsinescu, va bifa sâmbătă, la Ploiești, împotriva Chindiei Târgoviște, meciul 400 pe prima scenă. O bornă importantă pentru stoperul de 35 de ani al Iașiului, pe care puțini fotbaliști au reușit să o atingă în carieră.

”Înseamnă mult pentru mine borna 400 în Liga I, pentru că nu am jucat la echipe sus cotate, nu am câștigat trofee, singurul trofeu câștigat a fost în Azerbaidjan, chiar cu Mircea Rednic antrenor. Este un sentiment frumos să joc meciul 400 în Liga I, îți încununează cariera. De-a lungul carierei mele au fost momente dificile, dar acum trecem printr-un moment foarte greu. M-aș bucura foarte mult să începem să adunăm puncte și la sfârșitul campionatului să fim salvați de la retrogradare. Noi credem în continuare că nu asta e valoarea noastră și ar trebui să demonstrăm asta în următoarele meciuri. Să avem un pic de orgoliu pentru a trece peste aceste momente grele. Sper să avem orgoliu fiecare și să ieșim din aceasă situație. Optimist mă fac să fiu ultimele trei meciuri din campionat, în care echipa a arătat un tonus destul de bun”, a precizat căpitanul Cosmin Frăsinescu.

(Narcis POHOAȚĂ)