Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Înscrierile la Titularizare încep pe 9 iulie

  • iulie 04, 2020
  • Cincu Violeta
Ministrul Educației Monica Anisie a confirmat informația că proba scrisă la Titularizare va avea loc pe 29 iulie, așa cum Edupedu.ro a anunțat încă de pe 2 iulie. De asemenea, înscrierile încep pe data de 9 iulie, adică de joia viitoare, a mai declarat ministrul la TVR.

De joi, 9 iulie, candidații își pot depune dosarele.

„Examenul de Titularizare se va susține în data de 29 iulie, tot în condiții speciale.

Trebuie să spunem că a fost legea 55 prin care erau interzise aceste concursuri, prin urmare ar trebui să suspend acest proces de realizarea a concursului titularizare pentru profesori.

A fost promulgată lege acum, o altă lege, de către președintele României Klaus Iohannis și putem să susținem acest examen .

Ordinul cu calendarul a fost aprobat și începând cu data de nouă iulie candidații își pot depune dosarele”, a explicat ministrul Educației.

Reamintim că anul acesta concursul național de Titularizare a fost suspendat pe 17 iunie prin ordin de ministru, după ce Legea 55/2020 prevedea că nu se pot organiza concursuri de angajare în instituțiile publice în perioada stării de alertă.

Titularizarea poate fi organizată după publicarea în Monitorul Oficial a unei legi adoptate de Senat pe 26 iunie, promulgată pe 3 iulie de președintele Klaus Iohannis. Ce prevede legea:

  • „Pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepția celor prevăzute la alin. (1) și (2), precum și la art. 11 și 12, precum și a posturilor de predare vacante din unitățile de învățământ preuniversitar și a posturilor și funcțiilor vacante din instituțiile de învățământ superior, institutele de cercetare, Academia Română și academiile de ramură.”

Deblocarea angajărilor vine la două săptămâni după ce pe 17 iunie ministerul Educației a suspendat toate etapele concursului de Titularizare din 18 iunie încoace.

Proba scrisă de la Titluarizare va fi miercuri, pe 29 iulie, la o săptămână de la proba scrisă pentru Definitivat, organizată pe 22 iulie, așa cum Edupedu.ro a scris încă de joi.

În acest moment concursul are o întârziere de trei săptămâni în privința demarării înscrierilor, care ar fi trebuit să înceapă pe data de 18 iunie, iar acestea vor începe pe 9 iulie. Decalarea termenului probei scrise este însă de doar două săptămâni (de pe 15 iulie, pe 29 iulie) așa că cel mai probabil anumite etape precedente probei scrise pe vechiul calendar vor fi comasate sau eliminate.

Calendarul înscrierilor ar urma să fie publicat în curând în Monitorul Oficial.

Sursa Edupedu