Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Iașul se dezvoltă. Tehnologii de ultimă generație la Curățătoria Perla

  • februarie 14, 2020
  • Narcis Pohoata

1.600 000 de euro din surse proprii și finanțări nerambursabile de la Guvern și Uniunea Europeană, un efort financiar pentru noi tehnologii pentru clienții Curățătoriei Textile Perla. Astfel rezumă simplu, menagerul Perla, Aura Pârvu eforturile făcute din decembrie 2017. De la credite la bănci până la dificultatea găsirii de forță de muncă. S-a apelat și la forța de muncă din Nepal. Din patru angajate au rămas două. S-au integrat în colectiv și spun că e foarte bine în Iași!

Afacerea, povestește Aura Pârvu, a început în 2011. Vineri, 14 februarie 2020, Aura Pârvu a tăiat panglica unei noi secții.  S-au cumpărat echipamente industriale de ultima generație: linie de spălare tip tunel marca Kannegiesser și linie de călcare marca Kannegiesser. Investiția a fost realizată atât din surse proprii, cât și din fonduri nerambursabile obținute în cadrul proiectului “Creșterea capacității de lucru prin investiții în echipamente noi și eficiente pentru spălătoria textile”, cod SMIS: 113270, prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 2 “Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”.

”Ne diferențiază investițiile majore pe care le-am făcut în oameni și în echipamente. Ne-am dorit foarte mult să avem un mediu de lucru foarte sigur pentru salariații noștri. Am investit în această secție, am creat vestiare, săli de mese, circuite funcționale, zone curate, zone murdare. Ne mândrim cu echipa pe care o avem, cu o vechime destul de mare. Unii sunt de cinci ani la noi în echipă. Pentru clienții noștri am venit cu noi tehnologii care prelungesc durata de viață a textilelor, întrucât softul dozează detergentul în funcție de mizeria existentă pe lenjerie. Astfel, dacă nu este foarte alterată nu este necesar să intervii atât de invaziv cu detergenți. De asemeenea, nu este stoarcere, ci presare. Ceea ce înseamnă că prin stoarcere lenjeria se întinde, iar în timp se rupe. Prin presare, ea își prelungește durata de viață. Avem calandre performante, autoutilitare cu parklift, încercăm să investim permanent”, a declarat maanagerul Aura Pârvu.

”Am demarat investiția în decembrie 2017, până acum am invesit aproximativ 1,6 milioane de euro din surse proprii și am aplicat și la o finanțare nerambursabilă de bugetul de stat și Uniunea Europeană. Ne adresăm 10 la sută persoanelor fizice și 90 la sută persoanelor juridice. Tehnologia este în top, avem cea mai recomandată tehnologie privind tendința de protejare a mediului, întrucât consumul de apă se reduce cu 60 la sută. Este viiorul în ceea ce privește industria curățătoriilor texile”, a mai spus managerul Aura Pârvu.

În industria de profil, Curățătoria Textilă Perla se remarcă prin: personal calificat, investiții permanente în echipamente de ultimă generație, parc auto compus din auto-utilitare dotate cu parc lift, ambalare și transport în cărucioare verticale, linie automată de dozare detergenți Ecolab, implementarea și monitorizarea permanentă a respectării procedurilor și normelor  de lucru și igienă, responsabili autorizați Controlul Calității. Protecția mediului este un alt avantaj al liniei de spălare tip tunel Kannegiesser Germania, avantaje resimțite atât de clienți, cât și de salariați. Emisii reduse de căldură datorită izolației termice a zonelor fierbinți, cantitate mult mai redusă de deșeuri generate datorită duratei lungi de viață a echipamentelor (de 3 ori mai mare decât pentru echipamentele clasice) și a consumabilelor necesare funcționării liniiei de spălare, cantitate cu circa 60% mai mică de apa reziduală deversată la canalizare, cantitate de detergenți cu circa 60% mai mică față de spălătoriile clasice datorită recirculării apei ce conține detergent și utilizată în procesul de prespălare, construcție cu barieră igienică care separă zona murdară de cea curată, existența unor programe adaptate (nivel de apă, temperatură de spălare, cantitate de detergent) fiecărui tip de material procesat, ceea ce prelungește durata de viață a lenjeriei, posibilitatea operării și întreținerii și de către persoane cu dizabilități, sunt doar câteva dintre avantajele noilor tehnologii. Și linia de călcare  Kannegiesser Germania are multe avantaje de la protecția sănătății angajaților la protecția mediului și clienți mulțumiți.

Ce spun clienții Perla? Dora Morhan, general manager Hotel Pleiada: