Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Handbaliștii de la Politehnica Iași continuă pregătirile pentru primul turneu al anului. Antrenorul Florin Spiridon speră ca Poli Iași să poată ataca promovarea în sezonul viitor. De ce buget ar avea nevoie o echipă de Liga Națională

  • ianuarie 13, 2021
  • Narcis Pohoata

Echipa de handbal masculin Politehnica Iași se pregătește intens în această perioadă pentru primul turneu al anului, al doilea al sezonului, programat la Turda, în perioada 21-24 ianuarie. Elevii lui Florin Spiridon au revenit la antrenamente încă de pe 4 ianuarie, în efectiv complet, iar tehnicianul grupării ieșene este încrezător într-un parcurs bun în primele meciuri din acest an.

”Avem o perioadă destul de scurtă până la primul turneu de anul acesta, al doilea al sezonului, care va avea loc tot la Turda, între 21 și 24 ianuarie. Vom avea 4 meciuri foarte grele, pe care le vom trata la victorie. Avem 15 jucători la antrenamente, nu ne putem întări acum, pentru că nicio echipă nu vrea să dea drumul la jucători. Din vară vom vedea ce vom putea aduce, pentru că ne dorim să facem o echipă cât mai competitivă. Până în vară ne bazăm pe cei 15 jucători cu care vom încerca să scoatem maximum la fiecare meci. Cum am obținut la primul turneu două victorii, sperăm și acum să facem meciuri bune și obținem cât mai multe victorii”, a declarat la Radio HIT antrenorul Florin Spiridon.

Două victorii la primul turneu

După două victorii (37-29 cu Centrul de Excelență Sighișoara și 35-28 cu CSM Bacău II) și o înfrângere (27-41 cu CSU II Suceava) la primul turneu, la cel de-al doilea, desfășurat tot la Deva, Politehnica Iași va juca patru meciuri, cu CSU Galați, CSU Pitești, CSU Târgoviște și CSM Ploiești.

”Vom întâlni 4 echipe de această dată, dintre care două trag la promoare în Liga Națională. Sper să facem jocuri bune, să ne ridicăm la nivelul adversarilor și să ieșim câștigători. Noi încercăm să scoatem maximum din fiecare meci și să câștigăm. Tratăm orice meci la victorie, sperăm să și reușim acest lucru. Pentru acești copii ar fi foarte bine, pentru că media de vârstă a noastră este de 19-20 de ani. Acum un an și jumătate ei jucau în ligile școlare, la LPS. Au făcut pasul la seniori și ne dorim să facem meciuri cât mai bune”, a completat Florin Spiridon.

Buget de jumătate de milion de euro pentru o echipă medie de primă ligă

Tehnicianul Politehnicii Iași speră că echipa sa să poată ataca promovarea în prima ligă în sezonul viitor. ”Îmi doresc ca în acest an să scăpăm de acest virus care ne-a dat pe toți peste cap și să revenim la normal, să poată veni lumea la sală, să putem aduce suporteri în tribune. Vreau ca băieții să fie sănătoși, iar echipa să crească de la meci la meci în valoare, iar dacă anul acesta nu se va putea să mergem la turneul final, încercăm anul viitor să avem o opțiune mult mai serioasă. Dar nu depinde numai de noi. Clubul Politehnica oferă condiții destul de bune la ora actuală, dar sunt condiții de eșalonul doi”, a mai spus Florin Spiridon, care a explicat că o echipă are nevoie de un buget de aproximativ 500.000 de euro pentru a se menține fără probleme în Liga Națională: ”Dacă ne dorim primul eșalon trebuie un ajutor financiar din partea autorităților sau din partea iubitorilor de handbal. În Liga Națională vorbim de sume foarte mari de bani, ceea ce la Iași a lipsit în ultima perioadă. Un buget mediu în prima ligă ar fi cam de 2,5 milioane de lei, adică undeva în jur de jumătate de milion de euro. Nu cred că ar fi o sumă foarte mare pentru bugetul local sau pentru Consiliul Județean. Un astfel de buget este suficient pentru primele 8 echipe în Liga Națională. Eu cred că s-ar putea face acest lucru. Rămâne ca autoritățile locale să se decidă dacă se vrea sau nu se vrea o echipă în Liga Națională. Vom depune un proiect la Primărie și la Consiliul Județean, să vedem dacă se aprobă. Putem lua o opțiune pentru promovare anul viitor, dar depinde și de buget. Acum 3 ani Iașiul avea 3 echipe în prima ligă, handbal, baschet, rugby, acum nu le mai avem. Sperăm să facem și un sport de sală, să vină suporterii și la sală la meciuri”.

(Narcis POHOAȚĂ)