Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

G4Media.Ultimele informații despre distanța în sondaje dintre Dăncilă și Barna: bătălie umăr la umăr sau diferență mare de procente?

  • noiembrie 10, 2019
  • Cincu Violeta

Informații contradictorii despre cele două estimări privind distanța în sondaje dintre candidatul PSD, Viorica Dăncilă și candidatul USR PLUS Dan Barna. Potrivit datelor IRES de la ora 18.00 (Institutul Român pentru Evaluare și Strategie condus de Vasile Dâncu) obținute de G4Media.ro, Dăncilă avea 19%, iar Barna 18%, însă acest rezultat a fost ponderat prin includerea estimărilor votului din diaspora.

Pe de altă parte, în sondajul CURS/ Avangarde (condus de Marius Pieleanu) de la ora 18.30, distanța dintre cei doi ar fi mult mai mare, de șase procente. Dăncilă ar avea 22, iar Barna 16%. Într-un sondaj realizat la ora 19.00 ecartul dintre cei doi s-ar fi mărit, însă estimările CURS/ Avangarde nu includ votul din străinătate.

Potrivit informațiilor obținute de G4Media.ro, dacă distanța din sondaje dintre cei doi scade sub 4%, cele două case de sondare vor anunța egalitate între Barna și Dăncilă, având în vedere marja de eroare de 3% și votul din străinătate care nu a fost luat în calcul în măsurătoarea realizată de CURS/ Avangarde. În plus, exit-poll-urile prezentate la ora 21 de către televiziuni vor avea datele culese până la ora 19.00, prin urmare nu includ ultimele două ore de vot.