Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

FOTO – Frustrare maximă pentru Vlăduț Simionescu! Și al doilea test Covid-19 din ultimele trei zile a ieșit negativ

  • noiembrie 20, 2020
  • Narcis Pohoata

Judoka ieșean Vlăduț Simionescu a anunțat pe pagina sa de Facebook că și al doilea test Covid-19 efectuat la Iași în ultimele trei zile a ieșit negativ. Și a postat și dovada. Un rezultat care îi întărește sportivului în vârstă de 30 de ani faptul că responsabilii de la lotul național au greșit în cazul său.

”Două rezultate negative în trei zile. Din păcate ratez Campionatul European din Praga din cauza unor greșeli (părerea mea)! Am fost acuzat că am probleme mari de comportament și cred că normal este să îmi spun părerea și să explic aceste afirmații. Mulțumesc celor care m-au sprijinit în zilele astea dificile!”, spune Văduț Simionescu.

Testat pozitiv cu Covid-19 la lot, sportivul ieșean a fost trimis acasă, unde în următoarele zile Vlăduț a efectuat alte două teste, ambele cu rezultat negativ. Cine este vinovat nu se știe, cert este că Simionescu, unul dintre favoriții României la o medalie la Europenele de la Praga, stă acasă din cauza unei decizii ce putea fi gândită altfel.

INTERVIU – Vlăduț Simionescu dă cărțile pe față și reacționează dur după acuzațiile venite din partea lui Florin Bercean: ”Deranjez pentru că am curajul să spun lucrurilor pe nume! Dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Pregătirea de la lot nu m-a ajutat”

După ce antrenorul Florin Bercean a declarat pentru ProSport că judoka Vlăduț Simionescu are probleme grave de comportament, aducându-i și alte acuze, sportivul ieșean în vârstă de 30 de ani a reacționat dur. Vlăduț Simionescu a acordat un interviu în care răspunde punct cu punct acuzațiilor ce i-au fost aduse.

Vlăduț, domnul Florin Bercean vorbește despre probleme grave de comportament în ceea ce te privește. Cum comentezi aceste acuzații?

Problemele grave de comportament pentru dânsul înseamnă că tot timpul mi-am spus punctul de vedere și am fost corect în ceea ce am spus. Iar lucrul acesta deranjează, pentru că sunt singurul care își spune opinia când are ceva de spus. Acest lucru nu-i convine.

Mai spune antrenorul lotului că ai refuzat să te pregătești la Izvorani alături de ceilalți colegi și că preferi să o faci acasă.

Da, vin doar la concursuri pentru că s-a dovedit că pregătirea de la lot nu m-a ajutat, nu am făcut mare performanță cu pregătirea la lot și de când mă pregătesc acasă putem să ne uităm în clasamentul mondial și vedem rezultatele. Tot respectul și cu tooată părerea de rău pentru colegii mei care muncesc extraordinar de mult și se dedică și sunt pasionați, ei se antrenează la lot și din păcate nu fac față la nivelul de afară. Eu mă antrenez acasă și am urcat pe podium de câteva ori la Grand Prix-uri și Grand Slam-uri și am o poziție foarte bună în clasamentul mondial.

Asta ar fi singura cauză pentru care ai refuzat să mergi la Izvorani?

Când a început pandemia de coronavirus, da, m-a sunat domnul Bercean și mi-a spus dacă aș fi de acord să merg la Izvorani într-un viitor apropiat. Am spus ok, dar după trei zile îmi spune că luni trebuie să fiu la Izvorani, dar cu niște condiții care nu mi-au convenit. Să vin cu mașina proprie, pe care nu o aveam, să-mi aduc tot echipamentul de acasă, să vin cu tacâmuri, cu veselă, cu toate alea de acasă. Erau măsuri de siguranță, normal, dar eu nu m-aș fi văzut să stau acolo să mă antrenez în condițiile alea. Dar tot ce m-a făcut să dau înapoi a fost replica: ”Intrăm acuma, dar nu știm când ieșim!”. Adică dacă se întâmpla ceva acasă eu nu puteam ieși de acolo. Și nu cred că era corect. Pe lângă asta, nu aveam niciun obiectiv clar, pentru ce ne pregătim…

Te-ai temut de o posibilă infectare?

Da, e lucrul pe care am vrut să-l elimin. În cazul în care unul dintre noi se infecta sau avea simptome, automat eram închiși toți. Iar asta s-a văzut acum două luni de zile când tot lotul s-a infectat cu coronavirus. A fost suficient să vină unul ca să infecteze tot lotul. Și alea patru luni de pregătire au fost total degeaba, pentru că toată lumea a stat internată în spital și automat s-a pierdut toată pregătirea. Iar eu m-am pregătit în continuare acasă, cu medic, cu preparator fizic și ce îmi mai trebuie mie. Pentru mine a fost mai benefic să mă pregătesc acasă. Urma să fac niște testări, să văd de unde pornesc pregătirea, am avut niște oameni alături de mine cu care mă pregătesc și cu care stau în fiecare zi. Nu mă pregătesc la lot pentru că am ajuns al concluzia că mă pregătesc mai bine acasă, iar asta se vede cel mai bine în clasamentul mondial. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume!

Consideri în continuare că antrenorii de la lot au greșit față de tine?

Da! Am înțeles că puneam în pericol restul lotului, nu sunt absurd. Poate am exagerat și eu când am spus că am fost tratat ca un câine, eram foarte supărat. Dar m-a deranjat faptul că m-am antrenat foarte bine în ultima perioadă și chiar eram încrezător că pot obține o medalie la Europene. În continuare cred că nu s-au luat deciziile corecte, pentru că a mai fost un caz similar cu o junioară și s-au luat alte decizii. M-a deranjat că am fost trimis acasă fără să fiu întrebat dacă am unde să stau, dacă am unde să mă izolez. Când eram în drum spre casă tatăl meu m-a sunat și mi-a spus să nu vin acasă, că el dacă ia virusul moare. Cum să reacționez la asta? Cum să mă simt? Și încă ceva. Dac era copilul domnului Bercean sau al altcuiva în locul meu se mai lua aceeași decizie de a-l trimite acasă? Adică să vedem lucrurile corect! Respect pentru domnul antrenor Florin Bercean, a avut rezultate, nu am contestat asta, l-am respectat mereu, dar din păcate în cazul meu nu am cum să-i dau dreptate.

(Narcis POHOAȚĂ)