Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Fotbaliștii și staff-ul Politehnicii Iași s-au testat pentru coronavirus. Reacțiile antrenorului Mircea Rednic și ale fotbaliștilor

  • mai 16, 2020
  • Narcis Pohoata

Jucătorii și staff-ul Politehnicii Iași au efectuat sâmbătă dimineață testările pentru Covid-19 la o clinică privată din Iași. Primii care s-au testat au fost membrii staff-ului administrativ, apoi au urmat jucătorii, iar la final a venit rândul antrenorului Mircea Rednic și al colegilor săi să intre în clinică.

Antrenorul Mircea Rednic a declarat că nu îi este frică de retrogradare, așa cum au insinuat reprezentanții LPF, ci de o posibilă îmbolnăvire a jucătorilor și staff-ului. Totodată, Rednic a lansat săgeți către reprezentanții Ligii.

”Am văzut reacțiile care au fost. În niciun caz nouă la Poli Iași nu ne este teamă de retrogradare. Noi suntem pe locul 11, venim după trei rezultate foarte bune. Nu mi-e teamă că o să retrogradăm. Ceea ce președintele Ciprian Paraschiv a încercat este legat de condiții și de sănătatea jucătorilor. Important este ca niciun jucător să nu se îmbolnăvească. Noi creăm toate condițiile, dar în momentul în care începem să umblăm prin țară noi avem garanția sută la sută că cei de acolo au respectat măsurile? Nu vreau să se înțeleagă că cei de la Poli Iași sunt revoluționari. Dar noi ținem la jucători noștri, suntem preocupați de sănătatea noastră și a lor. E un moment delicat pentru toată lumea, va fi foarte greu. Să ne nu îmbolnăvim, de asta mi-e frică cel mai tare, în rest nu mi-e frică de nimic”, a declarat Mircea Rednic. Tehnicianul a fost apoi extrem de critic la adresa reprezentanților Ligii Profesioniste: ”Trebuie să ne gândim cum prelungim contractele jucătorilor care termină pe 30 iunie. Cei care ieri au ieșit cu pieptul în față, nu din cauza noastră se joacă peste 30 iunie. Unii au până pe 30 mai. Și domnul Iustin Ștefan, și domnul Nicoară vorbeau de milioane. Aici nu e vorba doar de bani, ci de sănătatea noastră, a multor sportivi. Nu e vorba numai de bani. Și de furnizat meciuri. Păi ce suntem marfă? Poate să jucăm meciuri. În fotbal nu se furnizează, se joacă. Acum trebuie să mai și prestăm, că am luat banii înainte. O să ajungem să facem prostituție în fotbal. Ceea ce facem noi acuma în niciun caz nu are treabă cu fotbalul. De ce nu luăm exemplul din Belgia, dacă tot am luat modelul lor? Mai aveau o singură etapă de campionat și puteau să o joace fără spectatori, dar s-a închis campionatul”.

Rednic a mai spus că nu are emoții legate de rezultatele testelor: ”Nu am emoții, pentru că în perioada asta doctorul pe care l-am avut a ținut legătura cu jucătorii și niciunul nu a spus că are simptome. Facem testul și așteptăm rezultatele. Ne-am pregătit pentru ceea ce va urma, dar va fi o perioadă grea din punctul de vedere al antrenorului. Fotbalul e un sport colectiv. Să te antrenezi minim două săptămâni în grupe de câte 4 nu mi se pare un lucru normal. Apoi câte 8 și după aceea începe campionatul. Am văzut măsurile care ni se cer. Va fi foarte greu să le îndeplinim, dar o să încercăm. Astea sunt condițiile, vom face tot posibiul ca atunci când va începe campionatul să ne prezentăm bine. Problema e că cinci dintre jucători nu au ajuns și nu știm când vor ajunge. S-au blocat avioanele pe ruta Olanda, Belgia, timp de 14 zile. Klimavicius a încercat să vină, dar s-a anulat zborul. E normal să se decidă pe teren, dar una e să ai toți jucătorii la dispoziție și alta e să îți lipsească cinci titulari”.

Cosmin Frăsinescu nu înțelege de ce fotbaliștii nu pot face antrenamente colective: ”Stăm împreună, dar ne antrenăm separat. E cam fără logică”

Fotbaliștii Politehnicii Iași s-au revăzut sâmbătă dimineață după două luni de pauză, la o clinică privată din oraș, unde s-au testat pentru coronavirus în vederea reluării antrenamentelor. Căpitanul Cosmin Frăsinescu a declarat că nu înțelege de ce jucătorii nu se pot antrena împreună, dacă tot stau în cantonament după ce se testează.

”Nu știu dacă putem să zicem că venim din nou la muncă. Simt că terminăm campionatul numai ca să-l terminăm. E un sentiment destul de ciudat, pentru că nu simt că suntem pregătiți în România pentru acest protocol și pentru a juca fără suporteri. Fotbalul fără suporteri e foarte sărac, e urât. În Germania se dă drumul, o să ne uităm la ei să vedem care este senzația, dar sentimentul meu este că nu va mai fi același fotbal. Nu știu dacă în România suntem pregătiți pentru acest lucru. Și nu înțeleg de ce trebuie să ne antrenăm câte trei, dacă tot intrăm în cantonament. Stăm împreună, dar ne antrenăm separat. E cam fără logică. Stăteam în cantonament în momentul când începeam să ne antrenăm împreună, așa mi se părea corect. E ca și cum aș fi acasă, dar fără familie. Am făcut testul, e o senzație ciudată, îți bagă un bâț pe nas și pe gât. Nu am emoții, sper să fie totul bine și să ieșim cu toții negativi”, a spus căpitanul Cosmin Frăsinescu.

Denis Rusu, șase săptămâni în autoizolare

Portarul moldovean Denis Rusu a declarat că abia așteaptă să înceapă fotbalul după ce a stat șase săptămâni în autoizolare.

”E o perioadă foarte grea, psihic, din toate punctele de vedere. E foarte greu să stai acasă două luni, fără fotbal, fără să poți ieși din casă. Am stat două săptămâni în autoizolare după ce ne-am întors de la Constanța, apoi am mai stat două săptămâni acasă în Republica Moldova, acum mai stau două săptămâni după ce am revenit la Iași. O lună și jumătate am stat numai în autoizolare. Va fi foarte greu, dar trebuie să ne acomodăm. Cred că e bine să înceapă fotbalul și să jucăm fotbal. Sperăm să nu avem cazuri în Liga I”, a spus Denis Rusu.

Andrei Cristea: ”Cine se va adapta mai repede va avea câștig de cauză”

Golgeterul Andrei Cristea, care vineri a împlinit vârsta de 36 de ani, a venit la clinică echipat cu un trening cu însemnele Bundesligii, campionat care se reia sâmbătă. Atacantul lui Poli este de părere că echipa care se va adapta cel mai rapid noilor rigori va avea câștig de cauză.

”Ne bucurăm că ne-am reunit, dar să vedem în ce formă, încă nu știm regulile jocului. Mi-aș dori enorm să putem să reîncepem fotbalul, să dăm drumul la treabă. Va fi dificil să ne antrenăm separat, dar trebuie să ne adaptăm, fiindcă este un moment greu pentru toată lumea. Cu siguranță cine se va adapta cel mai rapid va avea câștig de cauză, va intra în formă, se va pregăti mai bine și când va începe campionatul va avea doar de câștigat. Sunt fan Bundesliga, ei sunt primii care încep fotbalul. Germania este o țară foarte bine organizată și e un model pentru toată lumea”, a spus Andrei Cristea.

(Narcis POHOAȚĂ)