Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Focar de Covid-19 la Spitalul Clinic de Urgență Pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași. 5 cadre medicale de la Secția Chirurgie Pediatrică 1 au fost testate pozitiv

  • septembrie 17, 2020
  • Narcis Pohoata

Direcția de Sănătate Publică Iași a anunțat joi apariția unui nou focar de Covid-19 în Județul Iași la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria ” . La Secția Chirurgie Pediatrică 1, cinci cardre medicale au fost testate pozitiv la coronavirus. DSP Iași a luat  măsuri:

  • Izolarea cazurilor confirmate.
  • Monitorizarea stării de sănătate a personalullui medical rămas în serviciu.
  • Etapizarea internării pacienților cronici chirurgicali.

Actualizări în alte focare deja existente deja:

Spitalul „Sf. Sava” Iași – În perioada 09 – 11.09.2020 au fost efectuate retestări atât la personal cât și la beneficiari. La aceste reetestări 11 salariați și 19 beneficiari s-au negativat . În data de 14.09.2020 în unitatea medicală mai sunt pozitivi 19 salariați și 50 de beneficiari. (99 de cazuri pozitive în focarul inițial).

Institutul Regional de Oncologie – Secția de Îngrijiri Paleative – Au fost testat întreg personalul secției și beneficiarii, în prezent existând în secție 4 pacienți, toți negativ . (26 de cazuri în focarul inițial).

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași – După testarea din data de 15 septembrie au mai fost confirmați 7 pacienți pozitivi. (31 de cazuri pozitive în focarul inițial).

Centrul de Servicii Sociale „C.A. Rosetti” Iași – La ultima retestare  au  mai fost depistați pozitivi 5 beneficiari. În prezent există în centru 22 de beneficiari  și un salariat cu test pozitiv. (69 de cazuri în focarul inițial).