Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Florin Prunea a vorbit la Radio HIT despre atacurile lui Mircea Rednic la adresa sa, duelurile cu Poli Iași din play-out, dar și despre derby-ul cu FCSB. Cum comentează Prunea revenirea lui Ciprian Paraschiv în Copou

  • februarie 14, 2020
  • Narcis Pohoata

Președintele lui Dinamo, Florin Prunea, a avut o nouă replică tăioasă la adresa lui Mircea Rednic. La o zi după ce tehnicianul lui Poli Iași a declarat că l-a acționat în judecată pe Prunea, oficialul dinamovist i-a transmis lui Rednic să nu-i mai pronunțe numele și să-și canalizeze atenția asupra clubului din Copou.

”Am văzut că a făcut o obsesie pentru mine, la fiecare conferință de presă mă atacă. Eu cred că ar trebui să-și canalizeze forțele către problemele care sunt la Poli Iași, pentru că problemele sunt destul de mari din ce văd. Să-l lase el pe Prunea în pace, pentru că nu trebuie să ducă el turul lui Prunea. E angajat acolo la Iași, trebuie să vorbească despre el, despre ce face el acolo, că deocamdată nu prea văd că face nimic în afară că împrumută clubul cu bani. Și atunci sfatul meu este să mă lase în pace, că m-am plictisit să-i răspund”, a declarat Florin Prunea la Radio HIT.

Oficialul dinamovist este de părere că va câștiga procesul pe care i l-a intentat Mircea Rednic: ”De ce s-a ajuns la acest conflict? La întrebarea asta ar trebui să răspundă el. Eu nu am ce să răspund. M-a acționat în instanță, cu siguranță voi câștiga procesul, pentru că nu am spus absolut nimic decât ce spun ziarele internaționale și presa din România, despre afacerile lui și ale fiicei lui. Nu eu! Ce a spus Ganea, când a vrut să-l aducă pe băiatul lui la Dinamo și i s-a spus că dacă nu semnează cu fiica lui nu are ce să caute la Dinamo. Eu am spus doar realitatea, ce s-a întâmplat și ce a scris presa. Atât și nimic mai mult. Dar de acolo și până la a vorbi de fiecare dată de Prunea… Cred că are treburi mult mai importante decât Prunea el. Eu nu am nimic personal cu el, am fost colegi de echipă, am jucat și la Dinamo, și la echipa națională. Dar am făcut un apel la el să nu-mi mai pronunțe numele, să-și vadă de treaba lui”.

”Se va juca cu pistoalele pe masă în play-out”

Florin Prunea s-a referit și la duelurile din play-out, afirmând că se va juca cu pistoalele pe masă.

”Eu știu ce înseamnă play-out-ul, l-am câștigat de două ori cu Poli Iași. Nu este simplu deloc, e o competiție dură, mai dură decât play-off-ul. Aici se joacă pentru supraviețuire și toate echipele de la locul 7 în jos vor fi angrenate în această luptă. Sigur, dacă începi bine și câștigi 2-3 jocuri e clar că nu mai ai probleme. Se joacă cu pistoalele pe masă, de aceea e bine să intri cu cât mai multe puncte în play-out”, a mai spus Prunea.

Joacă pentru suporteri în derby-ul cu FCSB

Oficialul lui Dinamo a vorbit la Radio HIT și despre marele derby al fotbalului românesc cu FCSB, meci ce va avea loc duminică, în cadrul penultimei etape din sezonul regulat. Prunea spune că echipa lui Uhrin va juca pentru suporteri, pe care speră să-i răsplătească cu o victorie în fața marii rivale după gestul fanilor de a plăti salariile jucătorilor. ”Este o atmosferă de meciul campionatului, cum este tot timpul. Orgolii multe, ambiții multe în rândul suporterilor, al conducătorilor și al jucătorilor. Din păcate pentru noi, nu mai avem nicio șansă la play-off, trebuie să jucăm în primul rând pentru acești suporteri minunați. Veți vedea ce atmosferă va fi în tribune. Mai ales că au făcut acest gest și au plătit salariile jucătorilor pe două luni. Din acest punct de vedere ar fi un răspuns pentru acest gest fără precedent. Nu știu dacă undeva în Europa s-a mai întâmplat ca suporterii să plătească salariile jucătorilor și antrenorilor”, a punctat fostul internațional, care explică ce va conta în derby: ”De-a lungul timpului nu au contat niciodată locurile din clasament. Este meciul pentru care te pregătești tot anul. Sigur, este o presiune mai mare pe FCSB, pentru că ei sunt acolo, sus, noi vom juca numai pentru ambiția de a face suporterii fericiți, din păcate. Ambiția va fi una foarte mare. În momentul în care ai atâția suporteri în spate, nu trebuie să te mai motiveze nimeni. Și greșelile vor conta. Cine greșește la un asemenea meci, plătește. Sper să nu greșim noi”.

Prunea este de părere că derby-urile din perioada în care dânsul activa ca fotbalist nu se compară cu cele de acum: ”Nu se compară derby-urile dinainte cu cele de acum. Era o încleștare fantastică, stadioane pline… Îmi aduc aminte când mergeam cu tata de mână de la ora 10.00 la stadion pentru a prinde loc. Erau 100.000 de spectatori pe fostul 23 August. Am multe amintiri plăcute din derby-uri și ca jucător, dar și în calitate de conducător. Și nu pot să uit de acel egal din Copou, cu FCSB, când eram la Poli Iași. Dar atunci nu a reușit Tg. Mureș să bată ultima clasată Oțelul, pentru a câștiga titlul”.

Revenirea lui Ciprian Paraschiv la Poli Iași, de bun augur

Prunea spune că vennirea lui Ciprian Paraschiv în fruntea Politehnicii Iași este benefică pentru gruparea ieșeană. ”Ciprian Paraschiv este fost jucător la Poli, căpitan de echipă, este bine că s-a întors înapoi acasă, are o experiență pe care o poate pune în slujba clubului. Dar treuie să fie și susținut. Pentru că dacă nu este susținut, poți să aduci orice președinte. Dacă nu are susținerea cui trebuie, este foarte greu să reușească”, a opinat Prunea, care speră ca Iașiul să se mențină în Liga I: ”Chiar am vorbit și cu Ciprian Paraschiv, când ne-am întâlnit la Federație, despre situația echipei. Nu este o situație prea bună, au un program complicat. Dacă pierzi 3-4 partide la rând, ai probleme. Șapte eșecuri la rând, foarte multe. Iar programul e destul de greu în continuare. Dar cu încredere, se poate. Nu au nimic de pierdut. Am stat cinci ani și jumătate la Iași, m-a adoptat orașul, m-am simțit foarte bine acolo. Am fost trup și suflet pentru clubul meu. Chiar dacă am mai exagerat uneori și am mai făcut și greșeli. Numai cine nu muncește nu greșește. Ușa mea este deschisă pentru toți ieșenii, fie că au sau nu treabă cu fotbalul, iar Poli Iași a rămas în sufletul meu”.

(Narcis POHOAȚĂ)