Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Flavius Stoican, antrenor Poli Iași : ”Vreau să câștigăm meciul cu Dinamo, ar fi o victorie de moral pentru noi”

  • septembrie 20, 2018
  • Narcis Pohoata

După un început ezitant de sezon, Poli Iași și-a revenit și a bifat trei victorii în ultimele patru întâlniri. Succesul din runda precedentă, 3-2 la FC Voluntari, a apropiat echipa din Copou de zona play-off, dar moldovenii speră să bată pe Dinamo, vineri și să urce pe podiumul Ligii I. Antrenorul Flavius Stoican a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că Iașiul este noua sa casă și speră să continue la Iași mulți ani de acum încolo.

”Se vehiculează prin presă că sunt un fost dinamovist, dar casa mea este Poli Iași. Cât timp am fost la echipele unde am activat, mi-am făcut treaba cu profesionalism, atât cât am putut mai bine. Acum, casa mea este Poli Iași. Este echipa care mi-a rămas cel mai mult la suflet. Peste tot m-am simțit bine unde am fost, pot spune că am fost un profesionist peste tot, dar m-am atașat foarte mult de Poli Iași, de oraș, de oameni. Vreau să câștigăm acest meci, îmi doresc asta pentru că m-am atașat de această echipă, pentru mine Iașiul este casa unde aș vrea să continui mult timp de aici încolo. A doua casă a mea va fi Iașiul, indiferent unde voi activa. Vă spun asta și din perspectiva profesiei, pentru că vreau să continui mult timp la Iași, dar eu vreau să mă stabilesc cu familia în Iași. Sunt multe atuuri care mă fac să-mi continui viața aici”, a declarat Flavius Stoican.

”Dinamo este un brand al fotbalului românesc dar nu le va fi ușor la Iași”

Tehnicianul a subliniat că Dinamo este un brand și că meciul de vineri, din Copou, va fi foarte dificil, chiar dacă oaspeții nu traversează o perioadă foarte bună.

”O victorie cu Dinamo ar fi foarte importantă pentru moral, ne-ar da încredere pentru ce vrem să facem în continuare. Întâlnim Dinamo, o echipă cu nume, un colos, un brand al fotbalului românesc. De ce spun că este un colos? Au jucători care au participat a Campionatul Mondial, cum sunt Penedo și Cooper, au jucători tineri, care sunt în atenția selecționerului Under 21, au jucători în atenția selecționerului Cosmin Contra, cum sunt Hanca sau Nistor. În plus, au suporteri fanatici. Dinamo pleacă cu șane importante să câștige acest meci, dar nu le va fi ușor. Chiar dacă jucătorii noștri nu au CV-uri bogate precum ale celor de la Dinamo, sunt convins că vor să demonstreze că nu sunt cu nimic mai prejos decât adversarii noștri. Am în lot jucători care până nu demult evoluau la echipe fără nume. Mihăescu la Juventus, care a retrogradat, Sin la Tg. Mureș, care nu mai există, Cioinac la Pandurii, care a retrogradat. Sper să reușim să facem o partidă mare, pentru că oamenii vor fi foarte încântați. Indiferent de scorul final, dacă vom arăta pe teren dorință și determinare, sunt convins că vom fi aplaudați. Cu atât mai mare va fi bucuria dacă vom câștiga cele trei puncte”.

Îl susține pe Bratu

Stoican i-a luat apărarea colegului său de pe banca lui Dinamo și a precizat că nu este normal să se discute despre schimbarea unui antrenor apreciat în Ștefan cel Mare, după două eșecuri.

”În primul rând mă gândesc la echipa mea, la jocul pe care trebuie să-l prestăm noi. Este treaba celor de la Dinamo dacă vor să ia o decizie. Din punctul meu de vedere, cred că este foarte devreme să schimbi un antrenor care până acum câteva zile era foarte bine văzut, iar după două înfrângeri la echipe de play-off să fie demis. E foarte devreme, dar e problema lor ce vor face”, a continuat tehnicianul lui Poli.

Stoican nu va conta în meciul cu Dinamo pe Mihalache, Rus, Moussa și Bădic, toți absenți din motive medicale.