Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Finanțarea echipei Poli II, prioritatea zero a consilierilor locali. Cum poate beneficia clubul condus de Vasile Manole de ajutor de la bugetul local pe perioada stării de alertă

  • iunie 17, 2020
  • Narcis Pohoata

Veste bună pentru elevii lui Mircea Rednic înaintea unui meci extrem de important cum este cel de joi, din Copou, cu Academica Clinceni. În această săptămână ar trebui să intre în contul clubului Politehnica Iași suma de 1,16 milioane de lei (aproximativ 230.000 de euro) de la bugetul local, bani cu care vor putea fi achitate salariile la jucători și staff pe luna în care România s-a aflat în stare de alertă.

Suma a fost aprobată săptămâna trecută într-o ședință extraordinară de Consiliu Local tocmai pentru ca gruparea din Copou să poată acoperi mai multe cheltuieli făcute în perioada stării de alertă, 15 mai – 15 iunie. Anunțul a fost făcut de către consilierul local Liviu Mihai Gavril.

”Acești bani ar trebui să intre în contul clubului de urgență, tocmai din această cauză a și fost dat un astfel de act normativ, pentru asta am făcut ședință extraordinară de Consiliu Local. Știu că președintele de ședință a semnat hotărârea, urmează ca domnul primar Mihai Chirica, dumnealui fiind ordonator principal de credit, să semneze efectiv actul, astfel încât clubul să poată să primească banii respectivi. Eu spun că este obligatoriu să-i primească săptămâna aceasta”, a declarat la Radio HIT consilierul local Liviu Mihai Gavril.

Bani și pentru Poli II

Cunoscut ca un susținător al sportului ieșean, Mihai Liviu Gavril a inițiat în ultima perioadă mai multe proiecte de care au beneficiat cluburile de sport din Iași, nu doar cel de fotbal. Gavril a explicat că sunt șanse mari ca municipalitatea să aprobe în scurt timp o sumă de bani și pentru susținerea CSU Politehnica Iași, grupare ce aparține de Ministerul Educației, iar după rectificarea bugetară o sumă de aproximativ 100.000 de euro ar putea fi alocată pentru echipa de fotbal Poli II. ”La ședința de săptămâna trecută, la punctul 1 pe ordinea de zi a fost o rectificare bugetară, deoarece noi nu am avut încasările pe care le-am previzionat la începutul anului. Și ca atare această rectificare a fost făcută în așa fel încât să asigure și finanțarea la capitolul excepțional a clubului de fotbal, a Clubului Sportiv Politehnica, dar și finanțarea echipei a doua. Dacă scădem finanțarea clubului Politehnica și cea solicitată de clubul condus de domnul Vasile Manole (n.r. CSU Politehnica Iași), mai rămâne exact suma solicitată de clubul de fotbal pentru echipa a doua, 100.000 de euro. Vreau să transmit clubului ieșean că din acest moment prioritară pentru consilieri este susținerea proiectului echipei a doua, aceasta este prioritatea zero a noastră”, a mai spus Gavril.

Echipa a doua a clubului Poli Iași este antrenată de Andrei Marian și Dorel Stafie și va activa în Liga a IV-a din sezonul viitor.

Consilierul local ieșean s-a referit și la finanțarea Clubului Sportiv Universitar: ”Proiectul de finanțare a clubului condus de Vasile Manole a fost respins inițial, dar am găsit în cele din urmă o soluție, este vorba de un program de mentoring, la fel ca la echipa de fotbal.  Noi vom vota finanțarea sub condiția suspensivă a încetării litigiului clubului cu Consiliul Local Iași, primarul și Primăria, și primarul. Am trimis mail către secretariatul Consiliului Local cu proiectul de finanțare și a Clubului Sportiv Politehnica, sperăm ca acesta să intre pe ordinea de zi a ședinței ordinare de la sfârșitul lunii iunie. Dar atragrerea efectivă a fondurilor depinde mai mult de domnul Manole decât de Consiliul Local. Noi vom vota, nu este niciun dubiu, dar trebuie ca procesul să se încheie ori printr-o hotărâre definitivă, pentru că se află în faza de recurs, ori ca domnul Manole să retragă recursul la cele trei instituții. Nu și la Fundația Sportului Ieșean, cu care dumnealui se poate judeca în continuare”.

(Narcis POHOAȚĂ)