Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

EXIT POLL final: PNL şi PSD au scăzut puţin. USR-PLUS, scor neschimbat. Diaspora poate răsturna clasamentul. Ponta şi Băsescu trec pragul. ALDE, nu Citeste mai mult: adev.ro/ps4dvg

  • mai 26, 2019
  • Narcis Pohoata

Rezultate strânse la scrutinul de duminică. PSD, PNL şi Alianţa 202 USR PLUS se bat pe primul loc. Social-democraţii, sub conducerea lui Liviu Dragnea, au pierdut aproape 20 de procente faţă de scrutinul din 2016. Voturile din diaspora pot influenţa decisiv clasamentul final: PSD ar putea pica pe locul trei. ProRomânia, PMP şi UDMR au trecut la mustaţă pragul electoral, în timp ce ALDE nu va trimite niciun europarlamentar la Bruxelles.

UPDATE 22:55 Potrivit Exit Poll-ului Curs Avangarde, pe datele colectate la ora închiderii urnelor (21.00), procentele obţinute de partide se modifică foarte puţin. Astfel, PSD şi PNL ar fi scăzut fiecare la 25,7%, iar USR PLUS rămâne la 23,9%. ALDE scade la 4,7%, UDMR şi ProRomânia rămân cu aceleaşi procente, 5,4% , respectiv 5,7%. PMP-ul lui Traian Băsescu este creditat cu 5,2% (nicio creştere).  Datele nu conţin voturile din diaspora. Aşadar cele 370 de mii de voturi ale românilor din străinătate ar putea răsturna clasamentul.   Exit poll-ul prezentat a centralizat datele până la ora 21.00, când s-au închis urnele în ţară. Eşantionul a cuprins 400 de secţii de votare atât din mediul urban, cât şi din mediul rural, din toate zonele ţării. Nu au fost cuprinse secţii de votare din străinătate.   S-au folosit 450 de operatori de interviu, până la ora 21.00 fiind intervievate peste 20.000 de persoane. Rata de refuz înregistrată a fost de 18 la sută.   Cele peste18.000 de secţii de votare s-au închis la ora 21.00.