Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Europa, cu ochii pe noi! ”România nu reuşeşte să controleze virusul. Este unul dintre cele mai importante focare de coronavirus din Europa”

  • iulie 24, 2020
  • Narcis Pohoata

România a intrat în atenția presei europene odată cu creșterea zilnică a cazurilor de infectare cu coronavirus, în special a jurnaliștilor din Ungaria și Italia, care arată cu degetul spre guvernul de la București care a scăpat epidemia de sub control.

Napi Gazdasag: Ţara vecină nu reuşeşte să controleze virusul

Infectarea cu coronavirus se extinde în România într-un ritm accelerat. Joi, recordul negativ al infecţiilor diagnosticate cu o zi în urmă a fost depăşit din nou – scrie MTI.

Conform raportului GCS în ultimele 24 de ore au fost luate în evidenţă 1.112 de noi cazuri de coronavirus şi alţi 25 de bolnavi şi-au pierdut viaţa. Astfel numărul deceselor provocate de epidemie a ajuns la 2.126, iar din momentul debutului epidemiei s-au identificat în România peste 41.000 de persoane infectate cu coronavirus.

În ultimele 24 de ore numărul celor aflaţi în carantină a crescut aproape de 4 ori: în acest moment 2.150 de persoane infectate, respectiv sosite din ţări unde este prezentă epidemia se află în carantină la domiciliu sau în spaţiile desemnate de autorităţi, aşteptând trecerea perioadei latente a bolii. După o pauză de peste două săptămâni marţi a intrat în vigoare legea carantinei care garantează o bază juridică pentru izolarea persoanelor suspectate de infectare.

Joi, GCS a prezentat pentru prima oară în detaliu că dintre cele peste 20.000 de testări evaluate în ziua precedentă sub 12.000 au fost efectuate la cererea personalului sanitar şi peste 8.000 la solicitarea persoanelor în cauză. Din această situaţie a reieşit că o importantă parte a testărilor nu s-a făcut pentru retestarea celor infectaţi, ci oglindeşte starea de sănătate a cetăţenilor care solicită efectuarea testelor de coronavirus din cauza plecărilor în străinătate.

Deci o importantă parte a rezultatelor nu provine din partea unor persoane suspecte de infectare, ci din partea unor persoane alese aleatoriu, ceea ce ar putea constitui şi mostre statistice. Multe persoane din România atribuie creşterea continuă a numărului de infectări numărului în creştere al testărilor. După nivelul cel mai scăzut de 2% obţinut la începutul lunii iunie, creşte gradual şi proporţia testelor pozitive, iar acum procentul de 5% este considerat drept cifra medie. (Sursa: napi.hu / Autor: Péter Szász / Traducerea: Imola Stănescu (Rador)

Il Fatto Quotidiano: România este unul dintre cele mai importante focare de coronavirus din Europa

Primul val al epidemiei de coronavirus din România nu a prezentat un motiv deosebit de îngrijorare.

Însă al doilea, în curs de desfășurare în aceste săptămâni, a transformat ţara într-unul dintre focarele majore din Europa și, cu siguranță, primul din Balcani. În ultimele 24 de ore a fost atinsă cifra record de 1.112 de cazuri pozitive, numărul total al persoanelor infectate de la începutul epidemiei şi până în prezent fiind 41.275, cel al morţilor, 2.126, dintre care 25 au decedat ieri. Capitala București este cea mai afectată, iar la 22 iulie, guvernul a decis închiderea satului Cartojani, în provincia Giurgiu, în extremitatea sudului țării, unde săptămâna trecută s-au înregistrat în medie peste 3 cazuri pe zi la o mie de locuitori.

În Belgia, numărul de cazuri a crescut cu 91% față de săptămâna precedentă și a fost introdusă obligația de a purta măşti şi în exterior, în timp ce Regatul Unit a stabilit că acestea trebuie purtate în toate magazinele, inclusiv în restaurante sau în cafenelele takeaway. Pe de altă parte, Germania înregistrează aproximativ 2 mii de noi infecții, toate legate de focarul izbucnit în abatorul Toennies din orașul Rheda-Wiedenbrueck, din Renania de Nord-Westfalia. În creştere şi cazurile din Spania (971), în special în regiunile Aragon și Catalonia.

În România nu trece o zi fără ca numărul persoanelor infectate să nu-l depășească pe cel din ziua precedentă, iar în ultimele 24 de ore s-a atins un nou record: 1.112 de cazuri. Aspectul care trebuie luat în considerare, ținând cont de statistici, este că, creșterea infecțiilor este direct proporţională cu creșterea numărului testelor care se efectuează zilnic, la cererea cetățenilor înșiși. Pentru români, în această perioadă de vacanță, testul anti-Covid este obligatoriu pentru a putea intra în țări precum Grecia (este valabil 72 de ore) sau chiar pentru a trece prin Ungaria (ruta principală prin care se ajunge, în maşină, în Europa de Vest). Din cele 20.085 de teste din ultimele 24 de ore, 8.107 au fost efectuate la solicitarea spontană a cetăţenilor. Autoritățile au arătat că nu doresc să recurgă deocamdată la alt lockdown, în conformitate cu solicitările Uniunii Europene, însă în urmă cu câteva zile, premierul Ludovic Orban a lăsat de înţeles că soluția nu este exclusă în totalitate. „Nu dorim să impunem alte restricții – a spus premierul – niciun fel de măsuri care pot avea un efect negativ asupra economiei, însă totul depinde de respectarea regulilor și de evoluția pandemiei”. (Sursa: Il Fatto Quotidiano / Traducerea Cătălina Păunel (Rador)

sursa: G4media.ro. Articolul complet: https://www.g4media.ro/romania-a-captat-atentia-opiniei-publice-europene-presa-maghiara-tara-vecina-nu-reuseste-sa-controleze-virusul-presa-italiana-romania-este-unul-dintre-cele-mai-importa.html