Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Eșec cu iz de liga a doua în Copou! Îngropată de arbitrul Radu Petrescu, dar și de propria neputință din partea a doua Poli Iași a cedat pe teren propriu cu Hermannstadt, scor 2-3

  • iulie 01, 2020
  • Narcis Pohoata

Copoul este renumit în Iași și nu numai pentru parfumul inconfundabil al teilor care străjuiesc celebrul bulevard, dar și aleile parcului din apropierea stadionului Emil Alexandrescu. În ultima vreme, însă, mirosul a devenit irespirabil în Copou. Are iz de ligă secundă.

După 0-1 cu Clinceniul în precedentul meci de pe teren propriu, Poli a suferit un nou eșec rușinos acasă, 2-3 cu Hermannstadt Sibiu, o altă echipă aflată sub echipa ieșeană în clasament. Iar misiunea lui Mircea Rednic pe banca Iașiului devine una imposibilă. Timp ar mai fi, puncte la fel, dar Poli pare o echipă condamnată. Nu doar de propria neputință, cum s-a întâmplat în repriza a doua a meciului cu Hermannstadt, ci și de arbitri. Când ai în față un arbitru ca Radu Petrescu care închide ochii la un fault criminal al lui Viera care îl scoate din joc pe Andrei Cristea, care scoate cu greu ”galbenul”, deși aproape orice intrare a oaspeților este de ”portocaliu”, când ești arbitrat de un ”central” care ”o pune pe var” gratuit oaspeților, după ce îți refuză anterior două penalty-uri, e greu. E greu chiar și când îl ai pe Mircea Rednic antrenor și pe experimentații Cristea, Frăsinescu ori Breeveld în teren. Și când te mai lasă și forțele în repriza a doua, dezastrul e complet.

Repriza lui Luckassen. Și a lui Radu Petrescu

Venită după un succes meritat la Ploiești, cu Chindia, Poli Iași a început excelent meciul cu Sibiul și a deschis scorul prin noul golgeter inventat de Rednic. După golul din etapa trecută, olandezul Luckassen a pus capul la centrarea perfectă a lui Grădinaru și deschidea scorul. Gol căzut chiar în momentul în care galeria Politehnicii, abia venită la porțile arenei din Copou, începea să scandeze din toți rărunchii ”Ionuț Popa, Ionuț Popa”. Părea că nea Popică a aliniat astrele pentru Iași.

Doar patru minute a ținut însă bucuria gazdelor, pentru că în minutul 13 Vodă a egalat cu mult noroc, cu un șut deviat de la marginea careului.

Câteva minute mai târziu iese la rampă pentru prima dată Radu Petrescu, acesta neacordând un penalty cerut de ieșeni la un duel între Grădinaru și Vodă. Același Petrescu închide ochii la o intrare extrem de dură a lui Viera asupra lui Andrei Cristea, nevoit să părăsească terenul cu glezna umflată. Același Viera care era aproape să-i încheie cariera lui Ianis Hagi. Iar Petrescu, incredibil, i-a dat ”galben” lui Cristea, transfigurat de durere.

Cinci minute mai târziu, ieșenii mai cer un penalty. De această dată mult mai clar, după un duel între Luckassen și Stoica. Și aceeași nepăsare din partea lui Radu Petrescu. Se face însă dreptate în minutul 41, când Luckassen face dubla și duce scorul la 2-1, fructificând o centrare perfectă a lui Horșia.

Iașiul, inexistent după pauză

Intrată în avantaj la pauză, Poli a ieșit de la cabine de nerecunoscut și s-a văzut dominată clar în partea a doua de o echipă sibiană ce părea victimă sigur în prima parte. Oaspeții au egalat mai întâi prin Romario  Pires, dintr-un penalty controversat acordat de Radu Petrescu, iar Debeljuh a dat lovitura în minutul 76, când a pus latul la o centrare în careu a lui Dâlbea. Chiar și în condițiile unei reprize proaste Iașiul ar fi putut scoate măcar un punct dacă Klimavicius ar fi fructificat o ocazie uriașă în minutul 65, când a trimis în portar din poziție ideală, la colțul lung.

S-a terminat 2-3 și Poli, căzută pe loc de baraj după acest nou eșec pe teren propriu, începe să trăiască tot mai periculos acest final de sezon. De cealaltă parte, Sibiul obține o victorie crucială în Copou, prima pentru spaniolul Ruben Albes și continuă să spere într-o salvare in extremis de la retrogradare.

(Narcis POHOAȚĂ)

Foto: Poli Iasi.