Radio Hit

Playlist

COLDPLAY - In My Place

SAM SMITH Ft NORMANI - Dancing With A Stranger

FLEETWOOD MAC - Big Love

HIT play live

Green Arrow

audio Doliu în presa sportivă din România. Ne-a părăsit Ivonne Ghiţă, vocea Eurosport pentru patinajul artistic şi atletism

  • septembrie 14, 2018
  • Narcis Pohoata

Ivonne Ghiţă, vocea care a însoţit ani de-a rândul transmisiunile Eurosport de patinaj artistic şi atletism, de la Campionatele Europene şi Mondiale, s-a stins. Arnold Cobilanschi, Director Editorial Eurosport România, a anunţat, joi seară, printr-o postare pe contul oficial de Facebook al publicaţiei pe care o conduce, trecerea în nefiinţă a comentatoarei sportive al cărei glas s-a identificat cu „sporturile artistice”, dar şi cu hipismul, curling-ul sau, per total, transmisiunile-maraton de la Jocurile Olimpice.

Înainte de a împlini 51 de ani (pe 11 decembrie), Ivonne Ghiţă a pierdut lupta cu o boala, fiind învinsă de cancer.
„Cu adâncă şi profundă durere, în această seară, echipa Eurosport şi-a luat adio de la colega şi prietena Ivonne Ghiţă. Boala a învins şi Ivonne s-a stins din viaţă. Din 2004 alături de noi, Ivonne a fost vocea inconfundabilă a sporturilor ‘artistice’, a programelor olimpice şi a multor competiţii transmise de Eurosport. Am pierdut un comentator de bază, dar mai ales una dintre cele mai plăcute personalităţi din redacţia noastră. Ivonne, să-ţi găseşti liniştea eternă!”, este mesajul postat pe contul oficial Eurosport şi semnat de Arnold Cobilanschi.

Absolventă a Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, dar şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, Ivonne Ghiţă a fost comentator sportiv şi specialist în PR. S-a aflat şi la microfonul Televiziunii Române, în 2004 a intrat în echipa Eurosport, iar timp de şapte ani a fost Director de Comunicare şi PR Manager în domeniul dezvoltării proiectului în cadrul Media Pro International, informeaza Mediafax. Traiectoria profesională i-a fost completată de numirea în funcţia de manager de proiect al Casei României pentru Jocurile Olimpice de la Sydney 2000.

Redacţia Eurosport a pierdut o altă voce emblematică în urmă cu două luni, tot după o luptă cu cancerul. Pe data de 19 iulie, a încetat din viaţă cel mai cunoscut comentator de snooker din România, Marius „Mario” Ancuţa, decedat la vârsta de 50 de ani. Moartea celei mai cunoscute voci de pe TV, în privinţa snookerului, a fost anunţată printr-o scrisoare emoţionantă din partea Eurosport.