Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Iași va realiza o situație a ”celor mai bune rezultate sportive din 2020”, nu un top al sportivilor. Ce premii va acorda DJST și ce se întâmplă cu obișnuita Gală a Sportului Ieșean

  • ianuarie 07, 2021
  • Narcis Pohoata

Cum în 2020 nu toți sportivii au reușit să participe la competiții, unii neavând nici măcar acces la bazele de pregătire, obișnuitul clasament al celor mai buni sportivi, întocmit an de an de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, se va transforma într-o ierarhie a celor mai bune rezultate.

Pentru a scoate totuși în evidență performanțele realizate de sportivii care au avut șansa de a performa anul trecut, și cum un top al ”sportivilor” ar fi fost irelevant, DJST a decis să centralizeze cele mai bune rezultate ale cluburilor și să întocmească ”o situație a celor mai bune rezultate”.

”În anul 2020, nu toate federațiile au participat la competiții, astfel că nu au putut realiza calendarul intern și internațional. Și pe plan local, nu toate structurile sportive au putut să participe la competițiile interne și internaționale. Și atunci am spus că este corect ca noi să întocmim o situație a celor mai bune rezultate. Am trimis adrese tuturor structurilor sportive și am solicitat rezultatele pe care le-au obținut pe plan intern și internațional la competițiile anului 2020. Așteptăm răspunsuri până pe 15 ianuarie și noi vom alcătui o situație a celor mai bune rezultate naționale și internaționale. Și chiar vom merge la cele interne pe seniori și tineret, nu ne vom mai complica cu copii, juniori 1 sau 2. Avem rezultate deosebite obținute la câteva ramuri de sport, cum ar fi atletism, box, canotaj sau culturism, probabil mai sunt și altele, cu medalii la competițiile internaționale. În momentul în care vom avea o situație vom face o conferință de presă și vom comunica cele mai bune rezultate centralizate la nivelul DTSJ Iași”, a declarat la Radio HIT Alexandru Cișman, consilier în cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Iași.

Alexandru Cișman s-a referit și la Gala Sportului Ieșean, eveniment pe care DJST îl organiza an de an în colaborare cu municipalitatea, dar care în 2021 a devenit incert din cauza pandemiei.

”Am vorbit cu domnul consilier Ionel Popa, cel care coordonează această activitate de premiere a sportivilor în cadrul Primăriei Iași și din discuțiile avute reiese că nu au nimic concret. L-am rugat pe domnul Popa să ne transmită ori verbal, ori înscris dacă mai facem împreună ceva anul acesta, deocamdată nu am primit niciun răspuns, așteptăm să vedem dacă se ia o decizie. Am discutat cu directorul executiv Daniel Stătescu (n.r. directorul DJST) și vom face o așa zisă premiere, vom acorda niște stimulente constând în plachete, diplome, pentru rezultatele obținute. Niște premii simbolice, care să motiveze aceste rezultate, pentru că a fost munca unor oameni de un an de zile. Dar dacă cei de la Primărie vor sprijini, ca în fiecare an, noi vom fi prezenți alături de domnul primar Mihai Chirica”, a mai spus Alexandru Cișman.

Oficialii Primăriei au anunțat că municipalitatea are în intenție premierea sportivilor, dar încă nu s-a decis sub ce formă, mai multe informații urmând să aflăm în cursul săptămânii viitoare.

(Narcis POHOAȚĂ)