Radio Hit

Playlist

@ HitUnderground Jingles 01 - @ HitUnderground Jingles 01

The Vaccines - I Can't Quit

Lamb - Butterfly Effect

HIT play live

Green Arrow

Dezastru pe teren propriu pentru Poli Iași! Echipa lui Stoican pierde cu Dinamo în Copou, scor 0-1 și ajunge la patru înfrângeri consecutive pe teren propriu!

  • aprilie 13, 2019
  • Narcis Pohoata

Stadionul din Copou a devenit un adevărat coșmar pentru Poli Iași în acest an. Elevii lui Flavius Stoican au făcut un nou meci modest acasă, în special pe fază ofensivă și au suferit al patrulea eșec consecutiv pe teren propriu, 0-1 cu Dinamo. Golul de trei puncte al oaspeților a fost marcat de Dan Nistor, în minutul 52, dintr-un penalty acordat pentru un fault comis de Cioinac asupra lui Montini.

Atac inert pentru ieșeni

Fără atacant în teren și pe bancă, Poli continuă să ruleze în gol, iar rezultatele nu sunt întâmplătoare. Flavius Stoican a încercat meci de meci mai multe variante cu mijlocași reprofilați vârf, dar fără folos. Aceeași secetă ofensivă. Astfel s-a întâmplat și în fața lui Dinamo, când echipa ieșeană nu a avut niciun șut pe spațiul porții. La fel ca în multe alte partide. Stoican le-a cerut jucătorilor săi să aibă determinare, voință, atitudine. Și au avut. Numai că, în Liga I, chiar și în play-out, ai nevoie și de atacanți pentru a câștiga un meci. Doar cu determinare nu poți înscrie goluri.

Mai mulți nervi decât fotbal

După o primă parte lipsită de ocazii, repriza secundă a debutat cum nu se poate mai bine pentru Dinamo. La șapte minute de la reluare, Ionuț Cioinac l-a faultat în careu pe Montini, arbitrul Chivulete a arătat puctul cu var, iar Dan Nistor a transformat fără probleme pentru 0-1. La faza penalty-ului, mijlocașul Iașiului s-a accidentat grav la gleznă și a fost scos cu targa de pe teren.

Și coșmarul Politehnicii nu s-a oprit aici. În minutul 63, Moussa Sanoh l-a lovit cu cotul pe Mallo, a văzut al doilea ”galben” și a fost trimis la vestiare de către arbitrul Chivulete.

Doar cinci minute au evoluat oaspeții în superioritate numerică, Reda Jaadi fiind și el eliminat, în minutul 68, pentru o lovitură aplicată lui Laurențiu Rus.

Chiar și după eliminarea lui Jaadi, tot Dinamo a avut ocaziile mai clare până la final, de fiecare dată intervenind salutar portarul ieșenilor. Denis Rusu a apărat mai întâi șutul lui Papazoglou (88), după care s-a opus la mingea șutată din careu de Nabil Jaadi (90+1).

Dinamo câștigă la limită în Copou și rupe un blestem vechi de 10 ani pe acest teren, egalând la puncte liderul Gaz Metan Mediaș. De cealaltă parte, Iașiul continuă parcursul de coșmar pe teren propriu în acest an. Mai bine de două luni fără succes acasă, patru eșecuri consecutive, iar noul obiectiv, cel de câștigare a play-out-ului, devine tot mai puțin realizabil pentru elevii lui Stoican.

Un suporter ieșean i-a arătat obrazul lui Chivulete

În repriza a doua, la scurt timp după eliminarea lui Sanoh, un suporter ieșean de la tribuna B a intrat pe teren și s-a dus glonț către arbitrul Chivulete. Extrem de pașnic, fanul Politehnicii i-a arătat obrazul centralului Andrei Chivulete, iar la ieșirea de pe teren a făcut același gest și în fața tușierului Imre Bucsi. Suporterul ieșean a scăpat de stewarzii amorțiți probabil de frigul pătrunzător și s-a refugiat rapid în tribune, pierzându-se în mulțime.

(Narcis POHOAȚĂ)