Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Dan Barna: Cer cer explicit demisia guvernului Dăncilă

  • mai 26, 2019
  • Narcis Pohoata

Liderii Alianței USR PLUS a izbucnit în aplauze după anunțarea rezultatelor și au început să scandeze ”ajungem departe, ajungem departe” și ”Nu vrem să fim o nație de hoți”. Liderii Alianței 2020 așteaptă să se încheie discursul președintelui Klaus Iohannis.

Cioloș: România renaște, cetățenii au dat sens democrației prin votul lor.Ce poate să facă o nație când societatea se mobilizează. Ăsta e exemplul, o mobilizare de excepție a cetățenilor români, inclusiv a cetățenilor maghiari.

Au parcurs ore întregi cu mașinile, diaspora a demostrat că sunt parte a poporului român. Mulțumim tuturor voluntarilor, tuturor celor care s-au implicat

Barna: Azi românia a răspuns, referendumul despre ce Românie vrem să fim a trecut cu peste 40% prezență

Fără penali va ajunge în Constituție, primii pași au fost făcuți

Oamenii au spus până aici, mai departe nu trebuie să trecem. Acest referendum arată că forțele de bun și simț și decente ale societății românești se unesc, iată că referendumul a trecut

Este o victorie uriașă a cetățenilor româniei care s-au mobilizat spectaculos

Îi felicit pe toți cetățenii români din țară și din străinătate

Cioloș: Rămnem mobilizați cu toții până la numărătoarea finală a voturilor. Până la ierarhia finală e important să finalizăm acest proces de numărare a voturilor. Mulțumim celor din secțiile de vot și îii rugăm să rămână acolo

Barna: Ce s-a întâmplat azi în diaspora arată că guvernul trebuie să plece. Cer explicit demisia guvernului Dăncilă. Alianța USR PLUS promite românilor din diaspora că nu vor mai fi niciodată gazați. Votul electronic și votul prin corespondență vor fi priorități ale USR PLUS.

Există o speranță, România a reușit să genereze acest rezulat pe care putem construi viitorul.

Cioloș: Alianța s-a dovedit un proiect de succes, implicarea în politică poate să schimbe România. Am demonstrat că suntem o forță și că putem câștiga. Alianța se va reîncărca, România poate renaște prin implicarea cetățenilor. Va da un nou  sens implicării României în Europa, românii dau tonul. România are nevoie de un nou guvern, politica din România trebuie reânnoită. Alianța va continua pentru că a fost un proiect de succes

Barna: Decizia de a face Alianța s-a dovedit înțeleaptă, matură. Procentele noastre reprezintă practic temelia pe care România va merge mai departe.

Cioloș: Alianța 2020 va candida și la prezidențiale, da. Proiectul are ca obiectiv să obținem guvernarea pentru că acolo trebuie să înceapă schimbarea. Alegerile prezidențiale și locale sunt pași importanți. În mod realist acest guvern nu mai are ce căuta în fruntea României. Nu au avut legitimitate să facă ceea ce au făcut, pentru modul dezastruos în care au organizat aceste alegeri. Există toate premisele ca să putem organiza anticipate cel târziu anul viitor împreună cu alegerile locale. Dacă noua majoritate este responsabilă ar trebui să se relegitimeze printr-un vot. Așa putem reduce agonia României la care este supusă de guvernarea actuală.

Barna: Pentru USR nu este o opțiune să creeze un guvern cu PSD și cei care i-au fost alături lui Liviu Dragnea. Aceste alegeri arată că România se trezește. Cu acest Parlamnent lucrurile nu se pot schimba, și nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece.

Rămân aici să centralizăm, vom da rezultatele de la numărătoarea pe care o realizăm și noi. Nu plecăm din nici o secție, este un moment foarte important. Nu plecăm până nu avem rezultatele finale.

Cioloș: Suntem conviși că cifrele de aici nu vor fi cele finale. De aceea e important să rămânem și să discutăm de rezultatele finale.

Declarațiile liderilor USR PLUS s-au încheiat într-o notă de euforie maximă, liderii și membri de partid au scandat la sfârșit ”Câștigăm, câștigăm!”

g4media.ro