Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Criza continuă în Copou! Poli Iași a fost îngropată din nou de defensivă într-un meci pe care l-a avut în mână. Andrei Cristea a marcat golul 112 în prima ligă la meciul 400 în Liga I

  • noiembrie 21, 2020
  • Narcis Pohoata
  • Poli Iași nu a reușit decât o remiză pe teren propriu cu FC Argeș, scor 1-1 (1-0), Daniel Pancu fiind trădat din nou de cea mai slabă defensivă din Liga I

Meciul 400 al lui Andrei Cristea în Liga I a fost cu noroc doar pentru atacantul Iașiului, nu și pentru Poli. Revenit în echipă după două meciuri în care a stat mai întâi pe bancă și apoi în tribună, Cristea și-a încununat cu gol partida cu numărul 400 în Liga I, dar reușita sa nu a fost suficientă pentru victoria Iașiului. Asta pentru că Daniel Pancu a fost îngropat din nou de apărare.

Ieșenii au început temători meciul, iar prima mare ocazie a aparținut oaspeților, Grecu găsindu-l la post pe portarul Axinte, în minutul 26, cu un șut de la 20 de metri. După această fază, Poli a pus stăpânire pe joc, iar ocaziile s-au înmulțit la poarta lui Micle. Mai întâi Onea a trimis o torpilă dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri (31), scoasă de sub transversală de portarul argeșenilor, iar la un minut distanță Andrei Cristea l-a găsit și el la post pe goal-keeperul oaspeților, cu o lovitură de cap.

Atacantul de 36 de ani al Iașiului și-a arătat clasa în minutul 40, când a deschis scorul cu o execuție frumoasă, șut de la marginea careului, în cros, din lateral dreapta, fără speranțe pentru Micle. Golul 112 în prima ligă în meciul 400 pe prima scenă pentru Andrei Cristea, care a ajuns la cota 5 în acest sezon pentru Poli.

Două minute mai târziu, același Cristea a fost la un pas de a face dubla, dar a șutat puțin alături din centrul careului, după o centrare foarte bună a lui Passaglia.

Iașiul a început bine și repriza a doua, iar Popadiuc a fost foarte aproape de 2-0 în minutul 50, când a șutat în transversală de la marginea careului.

Și când părea că Poli se îndreaptă spre primul succes după cinci eșecuri consecutive, echipa lui Daniel Pancu a căzut în doar câteva minute. Mai întâi a ieșit din nou la rampă, ca de multe alte ori, cea mai slabă defensivă din Liga I, care a încasat un gol ca la antrenamente de la Malele, în minutul 61. Centrare Tofan din partea dreaptă, portarul Teo Axinte rămâne țintuit pe linia porții, stoperii Frăsinescu și Baxevanos sunt depășiți mult prea ușor, iar Malele pune capul la cinci metri și înscrie lejer pentru 1-1.

După doar 7 minute, Cosmin Frăsinescu și-a lăsat echipa în inferioritate numerică, fiind eliminat pentru un gest necugetat în careul oaspeților, un cot aplicat lui Maric. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că Poli rămâne în criză și după acest meci. Pe care l-a avut în mână, dar a fost îngropată, a câta oară, de o defensivă de cascadorii râsului. De cealaltă parte, FC Argeș continuă seria bună cu Moșteanu pe banca tehnică și bifează al 8-lea punct în ultimele 5 etape.

(Narcis POHOAȚĂ)

Foto: Facebook Politehnica Iasi