Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Cosmin Frăsinescu: ”Mă simt rușinat! În cariera mea nu am mai întâlnit astfel de momente”. Ce spune căpitanul Iașiului despre o posibilă salvare venită de la Ligă și despre interesul lui Gigi Becali

  • iulie 27, 2020
  • Narcis Pohoata

Poli Iași a suferit duminică un eșec umilitor la Clinceni, 0-3 cu Academica și și-a diminuat considerabil șansele de a se salva direct de la retrogradare. Căpitanul Cosmin Frăsinescu, stoper cu peste 400 de meciuri în prima ligă, de cinci ani la Poli Iași, a declarat că nu a mai trecut prin astfel de momente de la venirea în Copou, dar nici în cariera sa. Într-un interviu acordat Radio HIT, Frăsinescu a vorbit despre situația de la echipă, despre șansele de a se salva ale Iașiului, precum și despre interesul lui Gigi Becali pentru el.

 

Frăsi, ce mai e de spus după un asemenea scor?

Mă simt rușinat, dezamăgit! E un moment foarte greu. În cariera mea nu am mai întâlnit momente de genul acesta, să tratăm atât de pasiv momentele decisive din campionat. De fiecare dată când am trecut prin astfel de momente, poate cu echipe valoric mai slab cotate decât Poli Iași la care am fost, găseam tărie de caracter, orgoliu și cream o altă stare de spirit. Ceea ce ne-a demonstrat Clinceniul în meciul acesta, o echipă cotată sub noi. Dar acum noi suntem mult sub alte echipe și cu atitudinea și starea asta nu cred că putem să ne salvăm.

E cel mai greu moment de la venirea ta la Iași?

Da, este cel mai greu moment de când am venit eu la Iași. Nu am crezut niciodată că o să ajugem în situații de genul acesta. Am mai prins meciuri slabe de când sunt la Iași, dar am avut mereu tăria să le facem uitate prin alte prestații. Noi acuma se pare că nu reușim să trecem peste acest moment nici mental, din toate punctele de vedere… Mi-am pus mari speranțe în acest meci de la Clinceni. Parcă trecem prea ușor peste unele meciuri și le tratăm prea superficial. Și avem foarte mult de pierdut. Teoretic mai sunt șanse, dar dacă ne prezentăm așa… Dacă ne-am prezentat așa la un meci decisiv…

Teoretic vă mai puteți salva direct, dacă faceți 9 puncte în ultimele 3 meciuri.

Așa este. Urmează două meciuri acasă, poate vom avea o tresărire de orgoliu. Mai sunt 3 meciuri în 10 zile. Dacă zicem că avem valoare și zicem că suntem bărbați, ar trebui să scoatem maximum din aceste trei meciuri și să rămânem măcar pe un loc de baraj. Eu o să sper până la ultimul meci, pentru că nu vreau să fiu blazat, nu vreau să cedez înainte de final. Când se termină tragem linie și vedem unde suntem. Trebuie să ne asumăm toți.

Cum vezi varianta vehiculată de a nu retrograda nimeni?

Sincer, am ajuns să sperăm la lucruri de genul ăsta. Sperăm să se ia o decizie la Ligă. Ar fi o variantă ideală pentru noi cu 16 echipe în sezonul viitor. Sportiv, sincer, ar fi și rușinos pentru noi. Pentru club ar fi un ajutor pentru că am putea rămâne în Liga I. Pentru club ar fi un ajutor, dar pentru mine ca jucător ar fi rușinos pentru că tot aș simți că din punct de vedere sportiv nu am reușit să rămânem în prima ligă.

Dar situația cazurilor de Covid-19 din Liga I?

E o speță care se lungește deja de mult timp și nu știu ce să mai zic după toate cazurile de la CFR și Dinamo. Cei de la CFR au făcut teste la ”Regina Maria”, acuma au făcut în Cluj și nu mai au Covid. Nu știi ce să mai crezi. Noi am stat două luni jumate acasă și nu a luat nimeni coronvirus, iar acuma dintr-odată… Și nu facem lucrurile diferit, nu stăm la petreceri. Cel puțin din punctul meu de vedere, fac același lucru ca și înainte. Vin la antrenament, plec acasă, stau acasă.

Când crezi că vor fi reprogramate meciurile lui Dinamo?

Programată nu știu când poate să fie Dinamo, în așa fel încât să se respecte fair-play-ul, să se joace ultimele două etape normal. Ar trebui ca Dinamo să joace din două în două zile. Asa e o prostie! E o situație la care nici ei nu au avut un control. Nimeni nu poate să spună acuma, cum tot auzi pe la televizor, că trebuia să se stea în cantonament. Sunt tot felul de oameni care stau în fotoliu și spun că era mai ușor să se stea în cantonament. Mă dezamăgește faptul că sunt foști jucători cărora nu le plăcea să stea în cantonamente și acum vorbesc la televizor, păi trebuia să se stea în cantonament. E atât de ușor să vorbești așa detașat de anumite lucruri… Fiecare vorbește în funcție de cum își are interesul și cum crede el.

Cum ți se pare propunerea unui medic ca fotbaliștii să joace cu mască?

Asta cu masca e o glumă. Doamna respectivă nu știe despre ce vorbește și toată lumea promovează asta. Eu o iau ca un pamflet.

Gigi Becali spunea că te vrea la FCSB. Ai accepta o ofertă?

Pur și simplu o iau ca pe o apreciere, dar eu mă gândesc inclusiv să mă retrag pentru că vreau să am mai mult timp alături de familie. Îi mulțumesc că mă apreciază! Să facă o ofertă cât mai repede, dacă nu mă retrag. Să fim sănătoși, să terminăm noi în Liga I și după aceea vom vedea ce voi face.

(Narcis POHOAȚĂ)