Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Copiii din Ruginoasa visează la o deplasare alături de echipa națională. ”Vrem să mergem cu tricolorii în Norvegia!”

  • aprilie 17, 2019
  • Narcis Pohoata

Comuna Ruginoasa a devenit campioana regiunii Nord-Est în Cupa Satelor, după ce a câștigat cu victorii pe linie și fără gol primit turneul regional pe care l-a și organizat. În cadrul turneului desfășurat la Ruginoasa, în week-end-ul trecut, copiii pregătiți de antrenorul Constantin Cerneuțanu au învins în faza grupelor reprezentantele Vasluiului (scor 5-0) și Botoșaniului (1-0), iar în finală au întrecut clar Bacăul, cu scorul de 8-0.

În urma acestui succes, comuna ieșeană Ruginoasa s-a calificat la turneul final pe țară al primei ediții în Cupa Satelor, iar copiii și oficialii echipei au ca obiectiv câștigarea trofeului. Acest succes va fi răsplătit de către Federația Română de Fotbal, printre altele, cu o deplasare alături de echipa națională de fotbal în Norvegia, la meciul din preliminariile EURO 2020.

”Rezultatele cu această grupă de vârstă nu sunt întâmplătoare, de șase ani lucrez cu acești copii și le-am insuflat acea dorință de a câștiga. Copiii intră pe teren cu gândul de a învinge, au o mentalitate de învingători. Am participat cu ei în fiecare an la 5-6 turnee în țară și am acumulat experiență. Vrem să câștigăm Cupa Satelor și să mergem în Norvegia alături de tricolori”, a declarat antrenorul echipei campioane a regiunii Nord-Est în Cupa Satelor, Costel Cerneuțanu.

Primarul Dănuț Nechifor: ”Vrem să fim campioni pe țară”

La fel de optimist este și primarul comunei Ruginoasa, Dănuț Nechifor, care își dorește trofeul Cupei Satelor în vitrina clubului Unirea.

”Este o muncă de mai mulți ani încununată cu succes. Noi muncim cu acești copii de șase ani, și nu doar cu această grupă. Mai avem și alte grupe de copii, iar anul viitor vom participa la Cupa Satelor și cu copiii născuți în anul 2007, cu care sperăm să avem aceleași rezultate frumoase ca și anul acesta. Ne pregătim pentru deplasarea la turneul final al Cupei Satelor, competiție pe care vrem să o câștigăm. Ne dorim să câștigăm finala cea mare și să mergem în deplasare cu echipa națională de fotbal. Ar fi extraordinar pentru noi, pentru comună, pentru județul Iași și pentru regiunea Moldovei să câștigăm această primă ediție a Cupei Satelor. Vrem să fim campioni pe țară”, a declarat primarul comunei Ruginoasa, Dănuț Nechifor.

Experiență dobândită în timp

Acesta este de părere că experiența acumulată în timp de copii a contat mult în Cupa Satelor. ”Sincer, speram să ajungem la turneul final, pentru că știam ce pot copiii noștri Sunt copii valoroși. Ei au mers la turnee importante în țară în ultimii ani. Una este să dă dai piept cu echipe de la academii de fotbal din întreaga țară și alta este să te confrunți cu echipe abia formate din comune. Experiența copiilor noștri a contat mult în Cupa Satelor. Dar vorbim de un rezultat foarte bun, dacă ținem cont că sunt copii doar din mediul rural”, a completat edilul comunei Ruginoasa.

Doi copii din Ruginoasa, convocați la lotul național Under 13

Pe lângă triumful de la turneul regional și calificarea la finala pe țară a Cupei Satelor, locuitorii din Ruginoasa mai au motive de mândrie și prin faptul că doi copii de la echipa din comună au fost selecționați la lotul național.

”Echipa din comuna Ruginoasa a dat doi copii la lotul național Under 13, iar acest lucru este o mândrie pentru noi. Curcă Iulian a fost luat la lotul național Under 13, iar Olteanu Adrian, care a fost cedat la Bacău, a fost și el selecționat”, a completat primarul Dănuț Nechifor.

Lotul echipei Unirea Ruginoasa pentru turneul final al Cupei Satelor: Cătălin Axinia, Eduard Toma, Daniel Năstase, Adrian Olteanu, Denis Panciuc, Iulian Curcă, Alin Bostan, Marian Condac, Florin Huţanu, Florin Mocanu, Dan Ovidiu Nechifor, Marian Taraboi, Ionuţ Oloeru, Florin Doroftei, Ionuţ Tîgîţă şi Iustin Stănescu.

(Narcis POHOAȚĂ)