Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Când se reia campionatul Ligii a 4-a la Iași? Reacția conducerii AJF Iași

  • iunie 24, 2020
  • Narcis Pohoata

Campionatul de fotbal al Ligii a 4-a din județul Iași s-ar putea relua în prima jumătate a lunii iulie, dacă autoritățile statului vor da OK-ul pentru începerea competițiilor de amatori. Președintele Asociației Județene de Fotbal (AJF) Iași, Sorin Boca, a anunțat că sezonul va continua în sistemul play-off și play-off, cu 7 etape pentru fiecare echipă, data limită pentru reluarea competiției fiind 15 iulie. Conform șefului AJF Iași, înghețarea campionatului nu a fost luată deocamdată în calcul, această variantă urmând să devină certitudine doar dacă Liga a 4-a nu se va putea relua până la 15 iulie.

”Noi am avut o discuție cu fiecare reprezentant al asociațiilor afiliate la AJF Iași și în proporție covârșitoare, aproape sută la sută, toți doresc să reîncepem campionatul și sunt pregătiți în orice moment să joace. Cu toții ne dorim să începem, dar nu avem încă acordul autorităților statului. Am avut o teleconferință cu președintele FRF și am stabilit să mergem pe un proiect de reîncepere a activității începând cu data de 1 iulie 2020. Dar asta numai în cazul în care primim OK-ul de la Guvernul României. Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății vor aproba în următoarea perioadă propunerea pentru un protocol medical privind reluarea competițiilor la nivelul amatorilor. Noi sperăm ca până la 1 iulie să avem aprobat acest protocol propus de FRF și să putem relua campionatul. Pe 1 sau pe 5 iulie am planificat o prima etapă din play-off și play-out. În caz contrar, dacă nu vom obține această aprobare, mai așteptăm până pe 15 iulie, un alt termen pentru relaxarea restricțiilor. Dacă nici la 15 iulie nu primim OK-ul de la Guvern, abia atunci vom lua altă decizie în Comitetul Executiv al AJF Iași, probabil înghețarea campionatului”, a declarat pentru Radio HIT președintele AJF Iași, Sorin Boca.

Sistem cu play-off și play-out

Oficialul AJF a precizat că Liga a 4-a va continua în sistem play-off și play-out, iar fiecare echipă va mai juca 7 etape.

”Campionatul va continua în alt format. Vom împărți echipele în două grupe, play-off și play-out, iar fiecare echipă va juca câte 7 etape. Primele opt echipe vor juca un fel de play-off, iar următoarele opt un play-out, disputând doar jocurile între ele, într-o singură manșă, gazdă fiind echipa care a fost oaspete în turul campionatului”, a mai spus Sorin Boca, acesta punctând că decizia de suspendare definitivă a Ligii a 4-a se va lua doar dacă nu se va primi acordul Guvernului: ”Deocamdată nu pot spune ce se va întâmpla în această situație, decizia va fi luată în Comitetul Executiv al AJF. Dar consider că dacă se va îngheța nu ar trebui să mai retrogradeze nimeni, iar echipa de pe primul loc să ne reprezinte la meciurile de baraj pentru Liga a 3-a. Pentru că Unirea Mircești, liderul la zi, a disputat ambele jocuri cu ocupanta locului 2 Victoria Lețcani și are un avans de cinci puncte”.

Cupa României se va disputa la mijloc de săptămână

Președintele Sorin Boca s-a referit și a meciurile din Cupa României, competiție ajunsă în faza optimilor de finală. ”Cupa României a ajuns la faza optimilor de finală, iar meciurile se vor disputa la mijloc de săptămână, începând cu data la care se va relua campionatul. Ne dorim ca reprezentanta județului Iași în Cupa României pentru ediția viitoare să o putem anunța la FRF până la sfârșitul lunii iulie. Dacă primim acceptul, ori pe 1 iulie, ori pe 8 iulie sperăm să jucăm optimile de finală”, a mai spus Sorin Boca.

Acesta a explicat și câteva dintre prevederile din protocolul medical impus la Liga a 4-a: ”Propunerea FRF este ca la nivelul amatorilor să nu avem testarea obligatorie a jucătorilor, cum se întâmplă la echipele de prima ligă. Vor fi alte condiții pe care le putem asigura noi la nivel de amatori. Adică să luăm temperatura jucătorilor la intrarea în baza sportivă, vom igieniza baza respectivă, vestiarele, materialele folosite. Sunt aspecte pe care noi le putem rezolva fără costuri prea mari, pentru că la amatori bugetele sunt destul de mici”, a conchis Sorin Boca.

Unirea Mircești, avans de cinci puncte față de Victoria Lețcani în campionat, dar și avantaj la meciurile directe

Liderul Ligii a 4-a din Iași este Unirea Mircești, cu 49 de puncte, iar pe locul 2 se situează Victoria Lețcani, cu 44 de puncte. Cele două echipe s-au întâlnit deja de două ori, în etapele a 2-a și a 17-a. În tur, la Mircești, scorul a fost egal, 1-1, iar în retur liderul s-a impus în deplasare cu scorul de 4-1, astfel că Mirceștiul are avantaj și la rezultatele directe, pe lângă surplusul de puncte.

Pe locurile 3-5 se situează trei formații cu câte 34 de puncte, Moldova Cristești, Flacăra Erbiceni și Stejarul Bârnova, dar acestea nu pot emite practic pretenții la locul 1, în condițiile în care diferența față de primul loc este de 15 puncte.

La retrogradare, ultimele patru clasate sunt următoarele: Unirea Scânteia – 11 puncte, CS Ciurea, Progresul Deleni – câte 10 puncte și CS Tomești – 6 puncte.

(Narcis POHOAȚĂ)

foto: Robin Vasilius