Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

BAC 2020 la Iași: Rata de promovare a examenului de bacalaureat la Iași este de 71,42% înainte de contestații. Sunt 12 medii de 10 la Iași

  • iunie 30, 2020
  • Narcis Pohoata

Inspectoratul Școlar Județean Iași a centralizat rezultatele din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020. Rata de promovare este de 71,42%.

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, în județul Iași, este de 71.42%. Comparativ cu anul trecut, procentul de promovare a scăzut cu 4,92%, dar se situează peste media națională care este de 62,9%.

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 4004 candidați, dintr-un total de 5606 candidați prezenți. Precizăm că 253 de candidați au absentat, iar patru candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat. Se impune a fi menționat că, în județul Iași, au fost obținute 12 medii de 10, înainte de depunerea contestațiilor.

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

12 absolvenți au obținut media 10. Cei mai mulți zeciști sunt de la Colegiul Național (șapte), doi sunt de la „Racoviță”, unul de la „Negruzzi”, unul de la „Moisil” și unul de la un liceu din Podu Iloaiei.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

sursa: Ziarul de Iasi.