Radio Hit

Playlist

RED HOT CHILLI PEPPERS - Scar Tissue

ROBIN THICKE - Dangerous

Tom Walker - Leave a Light On

HIT play live

Green Arrow

audio Autostrada A8 Iași – Târgu Mureș: Corina Crețu anunță că poate fi construită cu fonduri europene

  • noiembrie 09, 2018
  • Amalia Horciag

Comisarul European Corina Crețu a anunțat pe Facebook că Autostrada A8, Ungheni – Iași – Târgu Mureș, poate fi finanțată din fonduri europene și a spus că ”rămâne la latitudinea autorităţilor române dacă doresc să facă o solicitare în acest sens Comisiei Europene”. Declarația sa vine pe fondul votării în Parlament a unui proiect de lege inițiat de Opoziție, în frunte cu PMP, care obligă Guvernul să construiască autostrada în patru ani.

„Reiterez disponibilitatea mea și a serviciilor DG REGIO de a finanța prin fonduri europene studiul de fezabilitate și etapizarea construcției autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Aceasta poate fi eligibilă pentru cofinanţare din Fondurile structurale şi de investiţii europene, având în vedere faptul că face parte din reţeaua TEN-T de bază, fiind inclusă totodată și în Master Planul General de Transport. Rămâne la latitudinea autorităţilor române dacă doresc să facă o solicitare în acest sens Comisiei Europene”, a scris Corina Crețu pe Facebook.

Guvernul Dăncilă a dat aviz negativ autostrăzii, iar PSD este în continuare reticent față de proiect, spunând că nu are bani.