Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Antrenorul emerit ieșean Iulian Bițucă, propus pentru titlul de cetățean de onoare

  • iunie 16, 2020
  • Narcis Pohoata

Iașiul va avea în curând un nou cetățean de onoare din lumea sportului. Antrenorul emerit de sabie Iulian Bițucă, 70 de ani, cel care i-a descoperit și format pe sabrerii ieșeni Florin Zalomir, Tibi Dolniceanu, Cosmin Hânceanu și Alex Sirițeanu, multipli medaliați în ultimii ani la Campionate Mondiale, Europene și Jocuri Olimpice, a fost propus de către consilierul local Mihai Liviu Gavril pentru titlul de cetățean de onoare.

”Alături de un proiect de finanțare a Clubului Sportiv Universitar Politehnica, condus de domnul Vasile Manole, am trimis la Consiliul Local și proiectul de decernare a titlului de cetățean de onoare al municipiului Iași domnului antrenor Iulian Bițucă. În îndelungata sa carieră, domnul Bițucă a format mulți campioni pentru scrima românească, sportivi ce au obținut numeroase performanțe la nivel internațional”, a declarat la Radio HIT consilierul local ieșean Mihai Liviu Gavril, cel care a inițiat acest proiect.

Cele mai importante performanțe obținute la seniori de sportivii descoperiți și crescuți la Iași de către antrenorul Iulian Bițucă:

2009 – Echipa formată din Florin Zalomir, Cosmin Hânceanu, Tiberiu Dolniceanu și Rareș Dumitrescu – campioană mondială de seniori. Primii trei sportivi sunt ieșeni.

2010 – Echipa formată din Florin Zalomir, Cosmin Hânceanu, Tiberiu Dolniceanu și Rareș Dumitrescu – campioană europeană de seniori. Primii trei sportivi sunt ieșeni.

2012 – Echipa formată din Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu, Alexandru Sirițeanu (rezervă) și Rareș Dumitrescu  – vicecampioană olimpică la Londra. Primii trei sportivi sunt ieșeni.

2013 – Tiberiu Dolniceanu – campion european de seniori la individual.

(Narcis POHOAȚĂ)