Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Andreea Perju, noul medic al Politehnicii Iași : ”Aș minți să spun că nu mi-e frică, dar mi-am asumat acest risc”. Ce spune medicul Politehnicii Iași despre noua provocare

  • mai 18, 2020
  • Narcis Pohoata

Echipa de fotbal Politehnica Iași va intra de astăzi în cantonament cu un nou medic, în persoana doamnei Andreea Perju. În vâstă de doar 36 de ani, noul cadru medical al echipei din Copou este medic de medicină de familie și în perioada facultății a fost studenta actualului președinte al grupării ieșene, Ciprian Paraschiv.

Căsătorită și mamă a doi copii, Andreea Perju devine în acest moment primul medic femeie din Liga I, fiind și pentru ea prima experiență la o echipă sportivă.

Contactată de Radio HIT, medicul Andreea Perju a declarat că deocamdată va fi într-o perioadă de probă, ba chiar de voluntariat, urmând să se decidă asupra colaborării după următoarea perioadă.

”Cum am ajuns la Politehnica? A fost o întâmplare, ei m-au găsit pe mine. Dar este o situație temporară momentan, pot spune că este o perioadă de voluntariat chiar. Ei aveau nevoie la echipă de un medic pentru a-și putea desfășura activitatea, eu mi-am dat acordul pentru a-mi oferi serviciile în calitate de medic. Acum cât va dura colaborarea nu am de unde să știu. Cred că e un pic mai dificil, pentru că am și copii și vreau să stau și cu ei. Dar vom vedea după această perioadă”, a declarat medicul ieșean, care a recunoscut că nu este o fană a fotbalului: ”Nu știam faptul că sunt singurul medic din Liga I. Nu sunt neapărat o sportivă, o fană a fotbalului, eu sunt medic. Este pentru prima dată când lucrez cu o echipă. Nu știu cum va fi. Nu știam echipa, nu o urmăream. Sincer, nici nu știu cum îi cheamă pe jucători. Încă nu sunt familiarizată cu ei. De antrenorul Mircea Rednic am auzit, dar tebuie să ne și întâlnim astăzi. Pe președintele Ciprian Paraschiv îl cunosc din timpul facultății, pentru că am fost studenta dumnealui. Legat de familia mea, băiatul meu joacă fotbal, e pasionat. Și soțului meu îi place să joace fotbal, cum sunt toți bărbații. Dar nu ceva de performanță”.

”Aș minți să spun că nu-mi este frică”

Întrebată cum vede protocolul impus și dacă îi este frică, ținând cont de faptul că doi colegi de-ai ei au plecat de la Iași tocmai din acest considerent, noul șef al staff-ului medical din Copou a admis că are unele temeri. ”Regulile sunt dure, dar trebuie să fie dure pentru că este o problemă serioasă și trebuie să o tratăm ca atare. Iar regulile sunt făcute pentru a fi respectate și asta vom face și noi, cu siguranță. Aș minți să spun că nu îmi este frică, dar dată fiind profesia pe care o am suntem supuși la riscuri. Și am fost și înaintea acestei pandemii. Mi-am asumat acest risc, dar aș minți să spun că nu-mi este frică. Dar dacă noi vom respecta toate măsurile acestea impuse, totul va fi bine. Trebuie să fie bine, trebuie să fim optimiști”, a mai spus medicul ieșean în vârstă de 36 de ani, care nu știe dacă va colabora pe termen lung cu Poli Iași: ”M-am consultat și cu soțul înainte de a lua decizia, evident. Și pentru mine a fost ceva neprevăzut, s-a întâmplat totul foarte rapid. Dar având în vedere că este o perioadă strict de probă, pentru a-și putea relua ei activitatea, nu am dezbătut foarte mult subiectul. Și nici nu știu dacă va fi cazul. Având în vedere că este o situație temporară, nu au fost probleme. Nu am de unde să știu ce va fi. Îmi place foarte mult ceea ce fac ca medic, dar nu știu ce va fi”.

Ciprian Paraschiv: ”Dacă se va adapta și îi va plăcea, sperăm să avem o colaborare pe termen lung”

Președintele Ciprian Paraschiv, cel care i-a fost profesor universitar medicului Andreea Perju, a declarat că speră într-o colaborare pe termen lung cu noul cadru medical. ”Băieții vor face toate eforturile pentru ca doamna doctor sa se integreze cât mai bine și cât mai repede în noul colectiv. Este o muncă nouă și pentru ea. Va fi o perioadă de probă, așa este, iar dacă se va adapta și îi va plăcea sperăm să avem o colaborare pe termen mai lung”, a declarat președintele Ciprian Paraschiv.

(Narcis POHOAȚĂ)