Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Alegeri prezidenţiale 2019 – Exit Poll CURS – Avangarde: Iohannis – 39% şi Viorica Dăncilă – 22,5%, Dana Barna – 16,4%

  • noiembrie 10, 2019
  • Narcis Pohoata

Preşedintele Klaus Iohannis, (39%) şi liderul PS Viorica Dăncilă (22,5%) au şanse să se califice în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale conform datelor exit-poll-ului CURS – Avangarde pe baza datelor centralizate până la ora 19:30, difuzate de Antena 3. Pe locul al treilea se situează Dan Barna,cu 16,4%.

Potrivit estimărilor aceluiaşi exit poll candidatul independent Mircea Diaconu deţine 7,9%.
Reprezentantul PMP la aceste alegeri, Theodor Paleologu, a fost votat, conform rezultatelor exit poll prezentate de Antena 3 de 6,1% dintre alegători.
Preşedintele UDMR Kelemen Hunor are în primul tur de scrutin, potrivit exit-poll-ului, 3,9% dintre alegători
Candidata PPU-SL Ramona Ioana Bruynseels a fost votată de 1,9%,dintre crei are au venit la urne., în timp ce candidatul independent Alexandru Cumpănaşu are 1,2% din voturi.
Sociologul Marius Pieleanu a precizat la Antena 3, înainte de prezentarea exit poll-ului, că au fost realizate 23.000 de interviuri până la ora 19:30, iar numărul final de interviuri prognozat a avea loc până la închiderea urnelor este de aproximativ 25.000 de interviuri faţă în faţă.
Marja teoretică de eroare a sondajului este de 0,66% la care se adaugă „o marjă asumată” cauzată de „unele dificultăţi de teren” a precizat sursa citată. Pieleanu a precizat că marja totală de eroare a sondajului la ieşirea de la urne este de 2,5%, iar rezultatele sunt valabile doar pentru voturile exprimate pe teritoriul României.