Radio Hit

Playlist

BEN SAUNDERS - Dry Your Eyes

Mike Posner - Song About You

KATRINA + THE WAVES - Walking On Sunshine

HIT play live

Green Arrow

Donald Trump, internat în spital cu Covid-19. Președintele Americii primește tratament cu Remdesivir

  • octombrie 03, 2020
  • Narcis Pohoata

Preşedintele Donald Trump a fost transportat, vineri, la Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed pentru a fi tratat pentru Covid-19, a declarat secretarul de presă de la Casa Albă.

Măsura e una de precauţie, au transmis oficialii americani. Trump a ieşit pe propriile picioare din reşedinţa sa, purtând mască, în prima apariţie în public de la anunţul că este infectat cu noul coronavirus.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite: “Merg la spitalul Walter Reed, cred că mă descurc de minune, dar o să ne asigurăm că lucrurile ies cum trebuie. Prima doamnă se simte foarte bine, așa că vă mulțumesc, apreciez, nu o să uit niciodată. Mulțumesc.”

Oficialii spun că va sta la spitalul militar Walter Reed câteva zile, în salonul prezidențial, care este echipat complet pentru ca Trump să-și poată îndeplini atribuțiile.

Trump, tratat cu Remdesivir, „se odihneşte confortabil”

Donald Trump este tratat cu Remdesivir şi “se odihneşte confortabil” după ce a fost dus la spital diagnosticat cu coronavirus, potrivit medicului său.

“Sunt bucuros să vă raportez că preşedintele este foarte bine. El nu are nevoie de oxigen suplimentar, dar în consultare cu specialiştii am ales să iniţiem terapia cu remdesivir. El a terminat prima doză şi se odihneşte confortabil”, a declarat Sean P Conley într-un comunicat publicat de Casa Albă.

Potrivit oficialilor, Donald Trump e obosit, dar într-o stare bună, iar Melania are o tuse uşoară şi migrene.

Mark Meadows, Șef al cabinetului de la Casa Albă: “Cei doi au moralul ridicat. Președintele are simptome ușoare. Continuă să fie nu doar într-o dispoziție bună, ci și foarte energic. Am vorbit de câteva ori în dimineața asta, mi-a dat cinci sau șase sarcini de îndeplinit, așa cum face în fiecare dimineață. Și cu siguranță vrea să se asigure că rămânem implicați.”

Care sunt șansele ca starea lui Trump să se agravezeTrump îşi îndeplineşte fără probleme atribuţiile de şef al statului, a declarat şi consilierul pe probleme economice de la Casa Albă, Larry Kudlow.

Larry Kudlow, consilierul economic de la Casa Albă: “Primim sarcini de la președinte, e clar că se simte bine. Și cred că toată această poveste va trece cât mai repede. Asta sper și pentru asta mă rog. Nu cred că va avea un impact de durată.”

Cu toate aceste asigurări, experţii medicali sunt îngrijoraţi. Potrivit datelor oficiale, cei aflaţi în categoria de vârstă din care face parte şi preşedintele american au un risc de deces din cauza COVID de 90 de ori mai mare decât tinerii cu vârste între 18 şi 29 de ani.

Darlene Superville, reporter Associated Press la Casa Albă: “Președintele are 74 de ani. Este un pic suprasponderal. Nu are cea mai sanatoasă dietă, nu prea face mișcare, în afara partidelor de golf din week-end-uri.”

Stirileprotv.ro